Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλήρης σύμπλευση σε στόχους και μέτρα

Επιχειρηματολογία και άσφαιρη κριτική, προσαρμοσμένη στην επιτάχυνση της βάρβαρης πολιτικής

«Μικρότερο κράτος», «περιστολή της σπατάλης», «ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, ζητά σε όλους τους τόνους η ηγεσία της ΝΔ, συμφωνώντας και επαυξάνοντας με τους στόχους, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. «Χρειάζεται, το ταχύτερο, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός! Χρειάζεται, πάνω απ' όλα, μικρότερο κράτος, περιστολή της σπατάλης και μείωση των φορολογικών συντελεστών για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας», ήταν η απάντηση της ΝΔ, διά του αναπληρωτή τομεάρχη Χρ. Σταϊκούρα, στις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Αφήνοντας στο απυρόβλητο τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η ΝΔ εξαπολύει άσφαιρα πυρά κατά της «αναποτελεσματικής» κυβέρνησης, ενώ αναπαράγει το σαθρό ιδεολόγημα ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει να περιορίσει τις δαπάνες κτυπώντας τη σπατάλη του κράτους, αυξάνει συνέχεια τους φόρους και πνίγει την ελληνική οικονομία». Επίσης, της καταλογίζει «έλλειμμα πολιτικού θάρρους», επειδή προφανώς δεν έχει υλοποιήσει τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και «δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει», όπως επισημαίνεται στη χτεσινή δήλωση.

Η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να μην ταυτιστεί πλήρως με τα βάρβαρα μέτρα, θέτοντας ανούσια και δημαγωγικά ερωτήματα του τύπου «αν τα μέτρα που ψήφισαν πριν τρεις μήνες ήταν σωστά, γιατί σήμερα τα αναθεωρούν, προσθέτοντας κι άλλα; Κι αν ήταν λάθος ή ανεφάρμοστα, γιατί τα ψήφισαν τότε;».

Ομως, την ίδια στιγμή πλειοδοτεί υπέρ της επιτάχυνσης υλοποίησης των άγριων μέτρων και των «διαρθρωτικών αλλαγών», υπογραμμίζοντας διαρκώς την ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου, με έμφαση στη δραστική μείωση του κράτους και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Ευλογεί δηλαδή τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, τις καταργήσεις δημοσίων φορέων, τις άγριες περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Το στίγμα της συναινετικής τακτικής επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.«Η ΝΔ, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και υπό το φως των νέων δημοσκοπήσεων, οφείλει να διατηρήσει την υπεύθυνη στάση που είχε όλο αυτό το διάστημα στην αντιπολίτευση», δήλωσε. Επιπλέον, όπως επισήμανε χτες ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βρούτσης«σχεδόν τα μισά άρθρα του εφαρμοστικού Νόμου τα ψηφίσαμε, τα στηρίξαμε, ανεξάρτητα ότι μετά η κυβέρνηση ολιγώρησε. Ενα από αυτά ήταν και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ