Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Τριπλασιάζεται ο ειδικός φόρος!

Τρανταχτές ανατιμήσεις από φέτος. Απογείωση ειδικών φόρων από το 2012

Με το αυξημένο χαράτσι πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζεται η φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη να προετοιμάζει και τις νέες τρανταχτές ανατιμήσεις για τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Από τις 15 Οκτώβρη, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης εκτινάσσεται, σχεδόν σε τριπλάσια επίπεδα, συγκεκριμένα στα 60 ευρώ στο χιλιόλιτρο (από 21 ευρώ πέρσι) με την αύξηση να φτάνει στα 39 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Πάνω στο πρόσθετο χαράτσι φορτώνουν και τον αυξημένο ΦΠΑ (ακόμη 23%) στέλνοντας τη διαφορά στα 48 ευρώ, περίπου στα 5 λεπτά στο λίτρο χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι τυχόν ανατιμήσεις που θα φορτώσει το κύκλωμα διύλισης και εμπορίας.

Για την αδηφαγία της πλουτοκρατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη προετοιμάζει και την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο της ερχόμενης χρονιάς, θα το περιλάβουν δηλαδή στα νέα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012. Για το λαό, το πετρέλαιο θέρμανσης στη κυριολεξία γίνεται άπιαστο όνειρο. Η εξίσωση σημαίνει την απογείωση των ειδικών φόρων από τα 21 ευρώ πέρυσι στα 412 ευρώ στο χιλιόλιτρο για το 2012 και για τα επόμενα χρόνια, με την πρόσθετη ληστεία να ξεκινά από τα 391 ευρώ στο χιλιόλιτρο!

Για τη διαχείριση των ακραίων φαινομένων της φτώχειας που γεννάει η εγκληματική πολιτική τους, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε αόριστες υποσχέσεις σε «αυτούς που πρέπει στις περιοχές που πρέπει»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ