Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΑΤ
Συνεχίζεται η κατάληψη από τους εργαζόμενους

Την αλληλεγγύη της εξέφρασε χτες η ΣΕΑΑΝ

Συνεχίζεται για 5η μέρα η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Κέντρου Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών στην Καλλιθέα από τους εργαζόμενους του Κέντρου, με κύριο αίτημα να διευρυνθεί ο ρόλος του ΚΕΑΤ ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των τυφλών και των οικογενειών τους και να προσληφθεί προσωπικό με σταθερή και μόνιμη εργασία.

Οπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων, οι μισοί εργαζόμενοί του, συμβασιούχοι εδώ και δέκα χρόνια, έχουν να πληρωθούν πάνω από 8 μήνες. «Και ενώ οι εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ δε φτάνουν ούτε για τις συρρικνωμένες στο ελάχιστο αρμοδιότητες του κέντρου, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε όλους τους τυφλούς μαθητές, ούτε όλες τις ανάγκες τους (όπως ειδικά σχολεία για Γυμνάσιο - Λύκειο, ειδική επαγγελματική εκπαίδευση, ψυχολογική στήριξη μαθητών και οικογενειών, ένταξη στην εργασία κλπ.)» η κυβέρνηση έθεσε και το ΚΕΑΤ στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Χτες, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων επισκέφτηκε το ΚΕΑΤ και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org