Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Αποφάσισε την έκδοση της Τουρκάλας αγωνίστριας

Με χειροπέδες και τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών των ΕΚΑΜ με κουκούλες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η 42χρονη Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal οδηγήθηκε χτες στη δικαστική αίθουσα του Αρείου Πάγου, όπου της αναγγέλθηκε η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου για έκδοσή της στη Γερμανία. Οι πάνοπλοι κουκουλοφόροι αστυνομικοί έκαναν επίδειξη ισχύος με την ανοχή της έδρας του δικαστηρίου, ενώ κατά κατά την αποχώρηση της συνδικαλίστριας Τουρκάλας μετά την αναγγελία της απόφασης είχαν προτεταμένα τα όπλα πάνω της, γεγονός που αποδοκιμάστηκε έντονα από το ακροατήριο. «Δέχεστε αυτόν τον τρόπο με τα όπλα», «Ττι είμαστε, γιατί δεν γίνεστε στρατοδίκες», φώναξαν κάποιοι από τα ακροατήριο προς τους δικαστές τη στιγμή που οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί έπαιρναν την Gulaferit Unsal.

Να σημειωθεί ότι η 42χρονη Τουρκάλα κάνει απεργία πείνας από τις 26 Αυγούστου. Η μόνη ...υποχώρηση που έκαναν οι αστυνομικοί, μετά τις διαμαρτυρίες των συνηγόρων υπεράσπισης, ήταν να είναι δεμένη η συνδικαλίστρια Τουρκάλα με τις χειροπέδες μπροστά και όχι στην πλάτη. Εξάλλου, η Gulaferit Unsal ήταν δεμένη με χειροπέδες όλη την ώρα που βρισκόταν στο ακροατήριο και μόνο για λίγο, τη στιγμή που απαγγελλόταν η απόφαση από τον πρόεδρο της έδρας του δικαστηρίου, της αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες, για να τις «ξαναφορέσουν» ευθύς αμέσως μετά την απαγγελία της απόφασης.

Ο Αρειος Πάγος με ψήφους 4-1 υπό την προεδρία του Μ. Θεοχαρίδη επικύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφάνθηκε να υλοποιηθούν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν οι γερμανικές αρχές, υπό τον όρο να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα. Τα «εγκλήματα» που αποδίδονται στην Τουρκάλα συνδικαλίστρια, σύμφωνα με τα δύο εντάλματα σύλληψης των δικαστικών αρχών της Γερμανίας, είναι ότι συμμετείχε στην οργάνωση DJKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική στην Τουρκία. Η «τρομοκρατική δραστηριότητα» συνίσταται στο ότι συνέλεγε χρήματα στη Γερμανία και τα απέστελνε στην Τουρκία για να βοηθήσει διωκόμενους αγωνιστές.

Το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη παρέδωσαν στους ιμπεριαλιστές την Τουρκάλα αγωνίστρια Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ. Είναι περήφανη η στάση της που μετά την ανακοίνωση της απόφασης φώναξε: "Σύντροφοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και καμιά καταπίεση δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει". Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων και αυτής ακόμα της ιδεολογικής σκέψης. Παλεύουμε για: Την κατάργηση του ελληνικού και κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου που στερεί από μετανάστες και πρόσφυγες στοιχειώδη δικαιώματα. Την κατάργηση του αντιδημοκρατικού πλαισίου της Ευρωπαϊκή Ενωσης, την κατάργηση όλων των τρομοσυμφωνιών με ΕΕ, ΗΠΑ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά την έκδοση της Τουρκάλας αγωνίστριας (2011-09-17 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στην Τουρκάλα αγωνίστρια (2011-09-06 00:00:00.0)
Απεργία πείνας ξεκίνησε η Τουρκάλα αγωνίστρια (2011-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org