Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για οργάνωση της λαϊκής πάλης

Εγιναν χτες οι εκλογές για το ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔ) - αντικαθιστά την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) - και τους αντιπροσώπους της για το συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μετείχε στις εκλογές ζητώντας εκπροσώπηση προκειμένου να παλέψει για την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών, για να συμβάλλει στην ενημέρωση και οργάνωση της δράσης των λαϊκών στρωμάτων.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, στους χαιρετισμούς τους ο δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δ. Καλογερόπουλος, ο Ν. Σαράντης εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Διοίκηση, ο Νίκος Χιωτάκης από τη ΝΔ, ο Γ . Ιωακειμίδης από τη ΔΗΜΑΡ, και ο Π. Φιλίππου από το ΣΥΝ, έδειξαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και πέρα από μικροδιαφορές τους, τη συμπόρευσή τους σε στρατηγικές επιλογές υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, κόντρα στα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας.

Στον αντίποδα, στο χαιρετισμό του εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Στέλιος Λάμπρου μεταξύ άλλων τόνισε: «Η συζήτηση και οι εκλογές γίνονται στο φόντο όπου η κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων στην Αττική χειροτερεύει με ραγδαίους ρυθμούς, βουλιάζουν στη χρεοκοπία τα λαϊκά νοικοκυριά από την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, που εκβιάζουν τον ελληνικό λαό ότι δήθεν πρέπει να σωθεί η χώρα, δηλαδή να βγει ενισχυμένη από την καπιταλιστική κρίση η πλουτοκρατία. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι άρρηκτα δεμένοι με την πολιτική αυτή. Η εφαρμογή του "Καλλικράτη" αυτό το διάστημα το πιστοποιεί. Απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις μισθών, αύξηση ωραρίου εργασίας, συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, τεράστιες ελλείψεις στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, στα αθλητικά κέντρα, τα ΚΑΠΗ.

Η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους δεν οδηγεί μόνο στην κατάργηση υποβαθμισμένων, έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα κρατικών δομών που τις λειτουργούσαν οι Δήμοι, αλλά το κενό αυτό καλύπτεται από το ιδιωτικό κεφάλαιο δίνοντας έτσι διέξοδο επενδύσεων σε καινούργιους τομείς στα συσσωρευμένα κεφάλαιά του για να αυξήσει την κερδοφορία του.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαία τα συγχαρητήρια του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση για τη συμβολή των δημάρχων στην υλοποίηση των περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Στην κυριολεξία οι Δήμοι είναι ένας επιπλέον μηχανισμός αφαίμαξης του ήδη πενιχρού εισοδήματος του λαού.

Αλλωστε η κυβέρνηση θέλοντας να διασφαλίσει ότι θα προωθηθεί και θα υλοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο η αντιλαϊκή πολιτική δρομολόγησε τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων των Δήμων στις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ με τρόπο που ολοκληρώνει τον αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, περιορίζοντας ασφυκτικά την εκπροσώπηση των δυνάμεων που αμφισβητούν την πολιτική των μονοπωλίων».

Και ο Στέλιος Λάμπρου κατέληξε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" διεκδικεί την ψήφο στα όργανα και η εκλογή μας έχει σκοπό να αναδεικνύει και να αποκαλύπτει τα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Κυρίως όμως έχει στόχο να συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ