Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, στα χαράτσια, στο ενιαίο μισθολόγιο, στις πρόσθετες αμοιβές, στην αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων και για ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Υγεία - Πρόνοια καλούν τους εργαζόμενους να μην πιστέψουν τις ψεύτικες υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν θα τους πλήξει, καθώς ήδη στα νοσοκομεία έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις να λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις.

Σε χτεσινό Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αποφασίστηκε:

  • Από τη Δευτέρα, 26 Σεπτέμβρη, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στα Νοσοκομεία, συμβολικό κλείσιμο κόμβων με μοίρασμα υλικού.
  • Την Πέμπτη, 29 Σεπτέμβρη, 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ.
  • Στις 5 Οκτώβρη, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.
  • Στις 13 Οκτώβρη, 4ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ.
  • Στις 19 Οκτώβρη, συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία.

Ωστόσο όλες οι παρατάξεις απέρριψαν πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και για μαζική άρνηση του προσωπικού των νοσοκομείων και των γιατρών να παίρνουν χρήματα από τους επισκέπτες των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org