Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ταχύρρυθμες... δόσεις

Με ταχύρρυθμη εκπαίδευση (το περίφημο on the job training) αποσπασμένου προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία προσπαθεί η κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία τη χορήγηση υποκαταστάτων στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Η ταχύρρυθμη εκπαίδευση αρχίζει σήμερα στον ΟΚΑΝΑ και θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Σεπτέμβρη και οι αποσπασμένοι είναι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και διοικητικοί υπάλληλοι δημόσιας εκπαίδευσης.

Πέρα απ' το ό,τι αποσπώνται επαγγελματίες της Υγείας απ' το ανύπαρκτο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, δεν τηρούνται ούτε και οι όροι για την εφαρμογή προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών στα προγράμματα υποκατάστασης, που θα μπορούσαν να δώσουν, ίσως, κάποιες ευκαιρίες για την τελική απεξάρτηση μέσα από στεγνά προγράμματα. Εκείνο που επείγει για την κυβέρνηση είναι πρωτίστως οι επικοινωνιακοί λόγοι για να εμφανιστεί δήθεν ως συνεπής με την κατάργηση «της λίστας της ντροπής», όπως επιχειρεί να συγκαλύψει προπαγανδιστικά τη συντήρηση του προβλήματος των ναρκωτικών. Διότι η χορήγηση με αυτόν τον τρόπο υποκαταστάτων κρατά τους νέους δέσμιους των φαρμάκων και της συντήρησης, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα για απεξάρτηση και προοπτική.

  • Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι σωματείων στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ, στα Κέντρα Πρόληψης και τις μονάδες του Προγράμματος «Ψυχαργώς» οργανώνουν συνάντηση συντονισμού της δράσης ενάντια στις περικοπές κονδυλίων, αύριο Κυριακή, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη), ώρα 4:30 μμ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ