Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών

Ονόματα και διευθύνσεις των μαθητών του προηγούμενου 15μελούς του ΕΠΑΛ Περάματος (Ικόνιο) απαίτησε η Αστυνομία από το διευθυντή του σχολείου, για τις καταλήψεις που είχαν γίνει πέρσι, με τις οποίες τα παιδιά, μαζί με το γενικότερο πλαίσιο που πρόβαλαν οι αγωνιστικές δυνάμεις, διεκδικούσαν την επισκευή του σχολείου τους, του οποίου η κατάσταση ήταν επικίνδυνη για τη σωματική τους ακεραιότητα!

Η νέα πρόκληση, η οποία έγινε γνωστή κατά τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και της Ενωσης Γονέων Περάματος με τους καθηγητές του σχολείου, έρχεται να δείξει ότι η επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων είναι σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους μαθητές και να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της, που αποτυπώνεται πλήρως στο ότι φέτος είναι η χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς.

Το κακό δε σταματάει εδώ. Η απαίτηση του αστυνομικού διευθυντή έρχεται να προστεθεί στο φιρμάνι που εξέδωσε προχτές το γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά «ξεθάβοντας» εγκύκλιο του 1985 σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα». Εντελώς «συμπτωματικά» η εγκύκλιος αυτή στάλθηκε στα σχολεία δύο μέρες αφότου άρχισαν οι περιοδείες στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ στα σχολεία και βέβαια συνεχίζονται κανονικά.

Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, τονίζεται ότι τα δύο αυτά γεγονότα είναι μία ακόμα απτή απόδειξη ότι η προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ με την ποινικοποίηση των εργατικών, λαϊκών, μαθητικών αγώνων είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι αυτό που φοβούνται η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι είναι η πολιτικοποίηση της πάλης μαθητών, καθηγητών, γονιών, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας εργατών - μικρών αυτοαπασχολουμένων - φτωχών αγροτών - φοιτητών - μαθητών - εκπαιδευτικών για να αποτραπεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και στην εκπαίδευση, για να ανοίξει ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες», τονίζει η ΝΕ Πειραιά του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ