Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο Φεστιβάλ της Αθήνας

Στις 15-16-17 Σεπτέμβρη, στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ανοίγει τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο κεντρικό τριήμερο που θα γίνει στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον στις 15-16-17 Σεπτέμβρη. Με σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», οι νέοι κομμουνιστές στέλνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα πραγματικής διεξόδου για το λαό και τη νεολαία.

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 20.30 θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και νωρίτερα την ίδια μέρα θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συναντηθούν γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες με νέους που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα, αλλά και με ερασιτέχνες. Πολλοί από τους καλλιτέχνες, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις εκδηλώσεις, μίλησαν στον «Ριζοσπάστη» για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ και από σήμερα και τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύουμε τέτοιες δηλώσεις καλλιτεχνών.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ έχει ένα εξίσου πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων - πολιτικών εκδηλώσεων με ομιλητές στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι συζητήσεις για τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για την επιστήμη με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και συζητήσεις για την τέχνη, τη Ρώσικη Πρωτοπορία, το ποδόσφαιρο, την πείρα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, τις νέες γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, βιβλιοπαρουσιάσεις κλασικών έργων κ.ά.

Αναλυτικά στη διάρκεια των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής συζητήσεις:

Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη

Στις 19.30, στη Σκηνή Νεανικής Δημιουργίας, συζήτηση για τη Ρώσικη Πρωτοπορία, με εισηγήτρια την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Στις 19.30 στη Λαϊκή Σκηνή, συζήτηση με θέμα «Κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο-επιχείρηση» με ομιλητές τους: Θοδωρή Λιάππη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Σάββα Κωφίδη, πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, προπονητή και Βασίλη Νικάκη, πρώην διεθνή διαιτητή.

Στις 19.00 στο χώρο των Μαθητών, βιβλιοπαρουσίαση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου».

Στις 19.00 στον Παιδότοπο, παρουσίαση του έργου «Παιδαγωγικό ποίημα» του Α.Σ. Μακάρενκο, από την εκπαιδευτικό Κυριακή Καμαρινού.

Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη

Στις 20.00 στη Λαϊκή Σκηνή, συζήτηση με θέμα «Οικονομικές - πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές της ταξικής πάλης, 20 χρόνια μετά τη νίκη της αντεπανάστασης», με εισηγήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 20.00 στο χώρο Νέων εργαζομένων - Νέων γυναικών, συζήτηση με θέμα «Η πλούσια πείρα από τις μάχες του εργατικού κινήματος το χρόνο που πέρασε οδηγός για τις πιο σύνθετες, πιο σκληρές και πιο αποφασιστικές μάχες του επόμενου διαστήματος». Θα μιλήσει ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 18.30 στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ, βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία» του Κ. Μαρξ, από τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στις 19.00 στο χώρο των Μαθητών, συζήτηση για την οργάνωση των αγώνων τη νέα σχολική χρονιά.

Στις 19.00 στον Παιδότοπο, συζήτηση με νέους γονείς για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη

Στις 18.30 στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ, συζήτηση με θέμα «Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 19.00 στη Σκηνή Νεανικής Δημιουργίας συζήτηση με θέμα «Η επιδείνωση που θα επιφέρουν στην πράξη οι πολιτικές και οι νόμοι για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη μουσική τόσο στην καλλιτεχνική δημιουργία και τη ζωή των καλλιτεχνών, όσο και στην επίθεση στη συνείδηση του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ