Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεσηκωμός για το δικαίωμα στη μόρφωση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τις μεγάλες ελλείψεις και την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα είναι σχολεία δοκιμασίας, ταλαιπωρίας και αμάθειας και τιμωρίας των παιδιών και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα των εργατικών - λαϊκών. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία, χωρίς να έχουν χρήματα οι σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών, με χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα, τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μαθητών που έχουν γονείς άνεργους και χαμηλόμισθους, για όλες τις οικογένειες που βρίσκονται σε απόγνωση και δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη.

Οι γονείς, οι μαθητές, ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, οι εκπαιδευτικοί, που νοιάζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών και θέλουν να υπάρχουν ανθρώπινες και σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, πρέπει κυριολεκτικά να ξεσηκωθούν. Να μην αποδεχτούν με κανένα τρόπο αυτήν την απαράδεκτη και προσβλητική κατάσταση, που δε θα είναι προσωρινή. Χρειάζεται άμεση, μαζική απάντηση και ταυτόχρονα συστράτευση για σκληρό και μακρόχρονο αγώνα για την απόκρουση, την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, για να σωθεί ο καπιταλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ