Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ»
Δίωξη συνδικαλίστριας με στόχο τον εκφοβισμό

Στο πειθαρχικό παραπέμπει η εργοδοσία της «Alpha Bank» την εργαζόμενη στην τράπεζα και συνδικαλίστρια με τις ταξικές δυνάμεις Κατερίνα Παπαλυμπέρη, την ερχόμενη Δευτέρα. Το «έγκλημα» της συνδικαλίστριας - μέλους του ΔΣ του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής και υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων στο επιχειρησιακό σωματείο - ήταν ότι έστειλε ορισμένες ανακοινώσεις της παράταξης μέσω της εσωτερικής αλληλογραφίας της τράπεζας. Αυτό έγινε περίπου πριν ένα χρόνο, όταν είχε εκλογές το επιχειρησιακό σωματείο, και το κόστος που... προκάλεσε στην τράπεζα ήταν 69 ευρώ και κάτι λεπτά.

Στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, η εργοδοσία ενεργοποίησε κι άλλες σχετικές διαδικασίες για το ζήτημα αυτό. Αυτή η επιμονή δείχνει ότι τελικά δεν πρόκειται για τη χρήση της εσωτερικής αλληλογραφίας. Αλλά προσπαθεί με την παραπομπή να εμποδίσει τη δράση των ταξικών δυνάμεων και να φοβίσει τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις στην τράπεζα και το κλαδικό Σωματείο καταγγέλλουν τη συνδικαλιστική δίωξη. Τονίζουν πως «η προσπάθειά της (σ.σ. της συνδικαλίστριας) να ενημερώσει τους εργαζόμενους, η συμμετοχή της στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου, στο πλάι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενόχλησαν την τράπεζα, δυσαρέστησαν τους μετόχους». Απέναντι σε αυτή την ενέργεια δηλώνουν: «Η εργοδοσία γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι, θα βρουν τη δύναμη και τον τρόπο να οργανώσουν την αντίστασή τους. Ξέρει ότι οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Εχουν μόνιμο και σταθερό συμπαραστάτη, το ΠΑΜΕ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Τέλος καταγγέλλεται η στάση της εργοδοτικής πλειοψηφίας στο επιχειρησιακό σωματείο που «ποιεί την νήσσαν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ