Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα

Με κεντρικό σύνθημα «Κοινός εχθρός, κοινός αγώνας, όπλο μας η αλληλεγγύη», η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ στις 9 Σεπτέμβρη διοργανώνει εκδήλωση - συγκέντρωση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη. Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην περιοχή του Πειραιά και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα. Στις 8.30 μ.μ. θα γίνει κεντρική ομιλία με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και μεταναστευτικά ερασιτεχνικά σχήματα και αφιέρωμα στα τραγούδια της μετανάστευσης από λαϊκό συγκρότημα.

Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», καθώς και περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Σε δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρεται:

«Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για 1η χρονιά στον Πειραιά, εντάσσεται στη γενικότερη δουλειά των κομμουνιστών στην εργατική τάξη, της οποίας οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι, στην επιδίωξη της ενδυνάμωσης τόσο της ταξικής ενότητας και συσπείρωσης, όσο και της αντεπίθεσης ολόκληρης της εργατικής τάξης με προοπτική το σοσιαλισμό». Και συνεχίζει: «Στο χώρο, Ελληνες και ξένοι εργάτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά για τα κοινά τους προβλήματα, για την αιτία της μετανάστευσης και, πολύ περισσότερο - πώς θα ξεμπερδέψουν από τους εκμεταλλευτές τους - να γνωριστούν με τις θέσεις του ΚΚΕ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 7 μ.μ. συγκρότημα Σύρων μεταναστών ΑΦΡΙΝ. 7.30 μ.μ. συγκρότημα Γεωργιανών «Ο Καύκασος». 8.00 ντοκιμαντέρ «Περιμένοντας τους βαρβάρους». 8.30 κεντρική ομιλία με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 9 μ.μ. αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «Μετανάστες». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Γ. Κανέλλου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org