Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11052

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα στις 10 Σεπτέμβρη
  • Απειθαρχία και αντεπίθεση κόντρα στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, πανεργατικός, παλλαϊκός ξεσηκωμός.
  • Οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

ΣΕΛ.  2
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν κάνουμε πίσω από την προστασία των ανέργων

Συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου ζήτησε άμεση εφαρμογή μέτρων ανακούφισης των ανέργων και το κόστος να βαρύνει εργοδοσία και κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  6  -  7

Η κυβέρνηση βουλιάζει τα ασφαλιστικά ταμεία
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να ξεσηκωθούν, να αποτρέψουν τη νέα ληστρική επίθεση στα Ταμεία
  • ΠΑΜΕ: Οι διοικήσεις των Ταμείων να μη δεχθούν την ένταξη των αποθεματικών στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων. Οι όποιες απώλειες υπάρχουν από το «κούρεμα» να πληρωθούν στο ακέραιο από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία

Η κυβέρνηση επιβάλλει στα ασφαλιστικά ταμεία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων στο πλαίσιο του «κουρέματος» του χρέους χάνοντας πάνω από 5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, το ΙΚΑ εξαναγκάζεται να πληρώνει τόκους και προμήθειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, επειδή οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αντί να πληρώνουν τις οφειλές του κράτους προς το Ταμείο, το φορτώνουν με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, που, μαζί με την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή, δημιουργεί αφόρητο πρόβλημα ρευστότητας. Ετσι, η διοίκηση του ΙΚΑ, λόγω έλλειψης χρημάτων, βάζει αυτά τα ομόλογα «ενέχυρο» στις τράπεζες, προκειμένου να δανειστεί για πληρωμές συντάξεων.


Eurokinissi

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχολεία χωρίς βιβλία

Με δικαιολογία τη γραφειοκρατία το υπουργείο Παιδείας αφήνει χωρίς βιβλία χιλιάδες μαθητές, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, που θα κληθούν να διαβάσουν και να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, DVD και διαδίκτυο.


ΣΕΛ.  13

Αντεπίθεση

Η αστική προπαγάνδα, με αφορμή τη διακοπή της συζήτησης κυβέρνησης - τρόικας, προβάλλει ότι η τρόικα επιμένει να επιβάλει τάχα στην κυβέρνηση μια αποτυχημένη πολιτική αφού οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση. Και ότι είναι στον «αέρα» η επόμενη δόση του κρατικού δανείου, άρα κινδυνεύει με χρεοκοπία η οικονομία. Υπουλη προπαγάνδα. Ούτε η τρόικα επιβάλλει, ούτε αποτυχημένη είναι η πολιτική που εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα για το κεφάλαιο τσακίζοντας το λαό, ενώ ο «κίνδυνος» της επόμενης δόσης στοχεύει στην υποταγή του στα νέα, ακόμη πιο επώδυνα μέτρα πτώχευσής του που έρχονται. Οσο για την ύφεση, την οικονομική κρίση δηλαδή, δείχνει τα αδιέξοδα του καπιταλισμού και τις τεράστιες δυσκολίες διαχείρισής της σε όφελος του κεφαλαίου. Το λαό θέλουν να υποτάξουν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, γι' αυτό και η συγκεκριμένη προπαγάνδα, που καλλιεργεί φόβους και συγχύσεις. Γιατί όλα τα παραπάνω είναι ξένα και ενάντια στα συμφέροντά του. Ο λαός να μη φοβάται. Να αντεπιτεθεί. Η κυβέρνηση με την τρόικα δε διαπραγματεύεται το ζήτημα της εφαρμογής ή μη των άγριων μέτρων που έχουν συναποφασίσει και αυτών που σίγουρα θα φέρουν. Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι χρεοκοπούν το λαό, που πληρώνει την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Για να σωθεί ο λαός από την κρίση, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και επιτακτική η λαϊκή συμμαχία, η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.



ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Ανυποχώρητοι οι φοιτητές

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπόλογοι για το ρόλο των ΗΠΑ

ΣΕΛ.  12
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Αναφορές στη δράση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Φόβητρο η χρεοκοπία

ΣΕΛ.  8  -  9
Ολα τα κοράκια πάνω στη Λιβύη

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ