Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Διακινούσαν χημικά με βυτία μεταφοράς υγρών τροφίμων

Το ψάρι κρέας επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων από την επικίνδυνη κερδοσκοπία των κάθε λογής επιτήδειων που δε διστάζουν να θυσιάσουν την ασφάλεια των τροφίμων στο βωμό της κερδοφορίας τους. Ετσι, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακοίνωσε χτες με τυμπανοκρουσίες ότι παρέπεμψε στον εισαγγελέα πέντε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών τροφίμων και μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταφορών (Logistics) γιατί στη διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν να μεταφέρουν βιοντίζελ με βυτιοφόρα που είχαν άδειες αποκλειστικά για μεταφορά υγρών τροφίμων!

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό εάν φανταστεί ότι το γάλα, οι χυμοί ή άλλα υγρά τρόφιμα που φτάνουν στο τραπέζι μας μπορεί να έχει περάσει μέσα από βυτίο που την προηγούμενη μέρα ήταν γεμάτο ντίζελ!

Το «ζουμί» της υπόθεσης, πάντως, βρίσκεται στο γεγονός ότι ο ΕΦΕΤ που με δηλώσεις του προέδρου του Γ. Μίχα έσπευσε να δρέψει δάφνες για την ...εγρήγορση και συστηματική ...κινητοποίηση του ΕΦΕΤ, είχε μαύρα μεσάνυχτα για την όλη ιστορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά καυσίμων με βυτιοφόρα που προορίζονταν για τη μεταφορά υγρών τροφίμων, έγινε γνωστή μετά από καταγγελία του Σωματείου Μεταφορέων Υγρών Τροφίμων. Με δυο λόγια, αν δεν υπήρχαν τα αντιτιθέμενα ιδιωτικά συμφέροντα, η φάμπρικα με τις παράνομες και επικίνδυνες μεταφορές θα συνεχιζόταν κανονικά.

Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν οι Ευάγ. Κουλουμτούρης, Κ. Ζαρίφης, Κ. Τζαβέλας, Γ. Μητρούδης, Ευάγ. Κυριακίδης, και μαζί τους η εταιρεία ΜΑΚΙΟΣ ΑΕ (MAKIOS LOGISTICS 5ο χλμ. Καλοχωρίου - Θεσ/νίκης), που εμπλέκεται ως εκμισθωτής των βυτίων.

Για διάφορες παραβάσεις παραπέμφθηκαν και οι Β. Στρουμπούλη, Γ. Χατζηαραπίδης, Σ. Παπακωστόπουλος και Ν. Ανδρεάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ