Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΗΓΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Δούλεψαν 20 ώρες το 24ωρο!

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον Εβρο, όπως καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

Σε μία καταγγελία που αποδεικνύει και αυτή τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τη ασφάλεια των πυροσβεστών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) με επιστολή που απέστειλε στο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε αυτή, η ΕΑΚΠ αναφέρεται στο απάνθρωπο και εξαντλητικό ωράριο των πυροσβεστών που από την περασμένη Τρίτη συμμετέχουν στη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Εβρο και έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Στέκεται όμως, στους οδηγούς των οχημάτων που - όπως επισημαίνεται στην επιστολή - «υποχρεώνονται να εργαστούν υπό καθεστώς άκρως επικίνδυνων συνθηκών τόσο για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και για τη δημόσια ασφάλεια και συγκεκριμένα, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών δηλαδή 96 ωρών εργάζονται συνολικά 81,5 ώρες». Υπογραμμίζεται μάλιστα, πως «τους δίνεται χρόνος για ανάπαυση μόνο 14,5 ώρες, δίχως μάλιστα να συμπίπτει ο χρόνος αυτός με νυχτερινή ανάπαυση (ούτε μία από τις τέσσερις νύχτες) που είναι άκρως απαραίτητη για τη σωστή αναπλήρωση δυνάμεων από πλευράς ύπνου».

Στην επιστολή της ΕΑΚΠ τονίζεται πως με τα παραπάνω «παραβιάζονται όλες οι σχετικές διατάξεις περί ωραρίου ακόμη και υπό συνθήκες επιχειρησιακής δράσης». Κλείνοντας, ζητά από το διοικητή να πάρει μέτρα για την προστασία των πυροσβεστών «πριν προκύψει οτιδήποτε δυσάρεστο σε βάρος τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ