Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Κατήγγειλαν την πολιτική κυβέρνησης - δημοτικής αρχής

Η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των παιδικών σταθμών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα
Η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των παιδικών σταθμών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα
Τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής Λάρισας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο - οι Γ. Λαμπρούλης, Β. Ζωγράφος και Λίτσα Ούντρια - που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Λάρισας μένουν εκτός παιδικών σταθμών εκατοντάδες παιδιά. Από τις 2.600 αιτήσεις που υποβλήθηκαν ικανοποιήθηκαν οι 1.883 και άλλες 274 από το πρόγραμμα ΕΕΤΑ. Ο αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, αν ληφθούν υπόψη και όσοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

«Λίγες ημέρες πριν την έναρξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και παρά τις διακηρύξεις της Δημοτικής Αρχής πως όλα βαίνουν καλώς - τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Γ. Λαμπρούλης - θέλουμε να καταγγείλουμε στο λαό της πόλης μας τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις τεράστιες ευθύνες από την ασκούμενη πολιτική της Δημοτικής Αρχής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με αποτέλεσμα τις δυσμενείς επιπτώσεις σε εργαζόμενους, γονείς και παιδιά».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των υφιστάμενων σταθμών υπογράμμισε πως «η κατάσταση προδιαγράφεται εκρηκτική για την ομαλή λειτουργία τους, λόγω της υποχρηματοδότησης από το κράτος, αλλά και των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό». Ανέφερε ότι το μόνιμο προσωπικό είναι 142 (νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, βοηθητικό προσωπικό).

Και καταγγέλοντας την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για προσλήψεις διμηνιτών, υπογράμμισε: «Να, πώς κυβέρνηση και Δημοτικές Αρχές, όπως της πόλης μας, που συμφωνούν και υλοποιούν αυτή την πολιτική, με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, με νέες στρατιές συμβασιούχων, με διμηνίτες όμηρους, επιχειρούν να καλύψουν κενά με απρόβλεπτες συνέπειες και για τους εργαζόμενους και για τα ίδια τα βρέφη και τα νήπια».

Καταλήγοντας ο Γ. Λαμπρούλης κάλεσε τους εργαζόμενους στους σταθμούς και τους γονείς των παιδιών να βγάλουν συμπεράσματα από την ασκούμενη πολιτική κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής και επισήμανε: Απέναντι σ' αυτή την πολιτική και όσους την αποδέχονται, την στηρίζουν και την εφαρμόζουν, που επιδεινώνει και υποβαθμίζει τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, οφείλουμε να αντιταχθούμε, να αντιπαρατεθούμε, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε για την ανατροπή της, προβάλλοντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, διεκδικώντας:

  • Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ