Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξαναζεί τον εφιάλτη του 2007 η Αρκαδία

Με λάστιχο στα χέρια προσπαθούν οι κάτοικοι να σβήσουν τις φλόγες

Eurokinissi

Με λάστιχο στα χέρια προσπαθούν οι κάτοικοι να σβήσουν τις φλόγες
Ανεξέλεγκτη είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι έξω από το χωριό Πάπαρη. Αμέσως, λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε και αρχικά κύκλωσε το Πάπαρη ενώ έφτασε στα χωριά Δάφνη και Μανιάτη. Οι κάτοικοι του πρώτου εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ τα άλλα δύο γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των 30 πυροσβεστών με 12 οχήματα, το πεζοπόρο τμήμα αλλά και τα τέσσερα «Καναντέρ» που επιχειρούν στην περιοχή.

Νωρίς το βράδυ, η πυρκαγιά έχοντας κάψει μεγάλες εκτάσεις δασικής έκτασης μαινόταν προς δύο κατευθύνσεις. Η μία ήταν προς Μεγαλόπολη (έξω από τα χωριά Γαρδίκι και Βουτσαρά) ενώ η δεύτερη ήταν προς τον πολύπαθο Ταΰγετο και ειδικότερα έξω από τις περιοχές Γρεκό και Αναβρυτό.

Αργά το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πέντε περιοχές (Πάπαρη, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη). Ακόμα δεν έχουν καταγραφεί οι όποιες ζημιές έχουν υποστεί κτίρια και εκτάσεις των παραπάνω περιοχών. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας ξέσπασαν 16 πυρκαγιές στην Πελοπόννησο με τις οκτώ να εκδηλώνονται ταυτόχρονα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ