Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να γίνουν τα δάση λαϊκή περιουσία

Και οι φετινές τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στα δάση όλης της χώρας έρχονται για μια ακόμα φορά να δικαιώσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, το οποίο έχει καλέσει τα λαϊκά στρώματα, τους επιστημονικούς φορείς, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, να αντιπαλέψουν την αντιδασική πολιτική της ΕΕ και τους νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την προστασία των δασών από κάθε μορφή κερδοσκοπίας, αυθαιρεσίας. Συσπείρωση γύρω από την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, για να σταματήσει η εμπορευματοποίηση των δασικών οικοσυστημάτων, για να γίνουν τα δάση λαϊκή περιουσία.

Ειδικότερα, το ΚΚΕ, μεταξύ των άλλων, έχει προτείνει:

  • Η γη να μην είναι εμπόρευμα. Η γη να μην αγοράζεται και να μην πουλιέται.
  • Την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων και την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων και όχι μόνο αυτών που τυπικά έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές.
  • Να περάσουν στη δημόσια ιδιοκτησία, ακόμη και με τη μορφή δήμευσης, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, άλλες εταιρείες ή την Εκκλησία.
  • Να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις για κάποια μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη που μπορεί να μετατραπεί σε πράσινο.
  • Να θεωρούνται βλαπτικοί και καταργημένοι οι νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που αποχαρακτηρίζουν εκατομμύρια στρέμματα δάσους.
  • Να δημιουργηθεί ένας ενιαίος δημόσιος φορέας δασοπροστασίας, με την κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό.
  • Αλλαγή της αντιπυρικής προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, που μέσα από μια διαφορετικά οργανωμένη δομή θα έχει την ευθύνη για την αντιπυρική προστασία στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης προστασίας και ανάπτυξης των δασών. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η αύξηση του προσωπικού όλων των βαθμίδων, επιστημονικού, τεχνολογικού, εργατοτεχνικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και κατάλληλη εκπαίδευση, να υποστηριχθεί με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα. Αυτός ο αντιπυρικός σχεδιασμός θα έχει κύριο βάρος στην πρόληψη και στην οργάνωση των τοπικών επίγειων δυνάμεων, στη βελτίωση των υποδομών.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ