Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Τα δεινά θα συνεχιστούν για το λαό της Λιβύης

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σημειώνει:

«

Η ΕΕΔΥΕ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τους τελευταίους μήνες τις εξελίξεις στη Λιβύη, με τις συνεχιζόμενες ΝΑΤΟικές επιδρομές και εκρήξεις που πραγματοποιούνται με πρόσχημα τον άλλοτε "εκλεκτό" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στρατηγό Καντάφι. Το έργο είναι γνωστό, οι ηθοποιοί επίσης και το αποτέλεσμα σε βάρος του λαού της Λιβύης. Δεκάδες οι νεκροί μεταξύ αμάχων, εκατοντάδες οι βαριά τραυματισμένοι, καταστροφή υποδομών και περιβάλλοντος.

Είναι πια ολοφάνερο, ότι ο πραγματικός στόχος των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και ΕΕ ήταν και είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της χώρας καθώς και η ενίσχυση της θέσης τους στην ευρύτερη περιοχή. Είναι επίσης σίγουρο ότι τα δεινά για το λαό της Λιβύης και για όλους τους άλλους λαούς της περιοχής θα συνεχιστούν όσο θα εντείνονται οι κίνδυνοι από την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής και την προάσπιση των ιμπεριαλιστικών κερδών και συμφερόντων.

Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή, η ΕΕΔΥΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί και να μη συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προβάλλοντας τη γνωστή δικαιολογία των "υποχρεώσεων" της χώρας μας, λόγω της συμμετοχής της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΟΗΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ