Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Με ένοπλη δράση απειλούν οι αυτονομιστές του «ΑΝΑ»

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Επανεμφανίστηκε προχτές μετά από χρόνια ο αυτονομιστικός «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» («ΑΝΑ») που επιδιώκει τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», απειλώντας με ένοπλη δράση στο σερβοκατοικούμενο βόρειο Κοσσυφοπέδιο εάν δεν μετεξελιχθούν οι ένοπλες δυνάμεις των Κοσσοβάρων Αλβανών σε «στρατό» ως τα τέλη... Σεπτέμβρη!

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης, που υπογράφεται από τον φερόμενο σαν «πολιτικό εκπρόσωπό» της, Σαζάν Τόπλιτσα, αναφέρεται ότι ο ΑΝΑ έχει επιδώσει σχετικό τελεσίγραφο στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό των Κοσσοβάρων Αλβανών, απειλώντας ότι εάν αγνοηθεί, τότε η οργάνωση θα προχωρήσει σε στρατιωτική δράση στο βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η οργάνωση «προσωρινά ανέστειλε τις δραστηριότητές της» μετά τη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το Φλεβάρη του 2008 για να δώσει «ευκαιρία» στους θεσμούς των Κοσσοβάρων Αλβανών «να συγκροτήσουν στρατό». Ο «ΑΝΑ» κηρύχθηκε από την αποστολή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) «τρομοκρατική οργάνωση» όταν κρίθηκε ένοχη για την τοποθέτηση 60 κιλών εκρηκτικών σε σιδηροδρομικό σταθμό σερβικής περιοχής στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ