Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11043

ΑΡΧΙΣΕ ΧΤΕΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Σήμερα οι συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ - ΜΑΣ ενάντια στο νόμο
  • Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
  • Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις.

ΣΕΛ.  9  -  11

ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στα εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης

ΚΚΕ: Οι κίνδυνοι για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εμπλοκή της χώρας σε μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη διαρκώς αυξάνουν. Συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη

Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατά της Λιβύης κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με λουτρό αίματος, αποτέλεσμα μαζικών σφαγών, κυρίως αμάχων, στην Τρίπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η πολεμική μηχανή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, καθορίζει τις στρατιωτικές εξελίξεις και έχει την ευθύνη για τα άγρια εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης. Οι δυνάμεις των λεγόμενων αντικαθεστωτικών, που ηγούνται πρώην συνεργάτες του Καντάφι, ακολουθούν και ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο. Στόχος του πολέμου, ο πλήρης έλεγχος των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Λιβύης. Εκτεθειμένες οι δυνάμεις του οπορτουνισμού που χαιρετίζουν τη «νίκη» των αντικαθεστωτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ, και μιλούν για «αλλαγή σελίδας στη Λιβύη». Ο απεγκλωβισμός της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η μόνη απάντηση και καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών της περιοχής κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
Βήμα μπροστά η χτεσινή απεργία για τα ΒΑΕ

Ενα σημαντικό και καθοριστικό βήμα στην κατεύθυνση της οργάνωσης για την αποφασιστική απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, έκαναν χτες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία του κλάδου με αιχμή την υπεράσπιση των ΒΑΕ.


ΣΕΛ.  16

Χυδαιότητες κ. Κροκίδη

Ο κύριος Β. Κροκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΪ TV», στη συζήτηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού είπε: «Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρηθούν τελείως. Δε νομίζω ότι οι καμαριέρες μετά τον Στρος Καν κάνουνε ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, εκτός αν, είπαμε, ότι αυτή η περίπτωση τις κατατάσσει εκεί»... Τι εννοούσε ο κύριος Κροκίδης, ότι οι εργαζόμενες στα ξενοδοχεία είναι ή εξαναγκάζονται να είναι πόρνες; Μήπως νομίζει ο κύριος μεγαλέμπορος πως οι εργάτριες είναι σαν τα μούτρα τους και κρίνει εξ ιδίων (της αστικής τάξης δηλαδή) τα αλλότρια; Είναι βαθιά γελασμένος ο κύριος εκπρόσωπος των μεγαλεμπόρων αν νομίζει πως οι αξίες και η ηθική της εργατικής τάξης είναι σαν τις σάπιες αξίες και τη βρώμικη ηθική των αστών. Η τιμή και η αξιοπρέπεια των εργατριών και των εργατών δεν είναι εμπόρευμα. Ο κύριος Κροκίδης δεν ξεπέρασε απλώς τα εσκαμμένα και μάλιστα δημόσια. Αποκάλυψε ότι η χυδαιότητα και η ατιμία των αστών είναι συνώνυμο των συμφερόντων τους και της εκμετάλλευσης. Οσο για τους «Λυριτζήδες» του «ΣΚΑΪ» δεν αντέδρασαν στη χυδαιότητα. Συμφωνούν; Δεν έχει σημασία. Αλλωστε τους αστούς υπηρετούν, όμοιοί τους είναι.



ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Απροκάλυπτη υποκρισία από ΗΠΑ

ΣΕΛ.  8
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Πρόσκαιρες οι συμφωνίες

ΣΕΛ.  6
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αντικομμουνιστική εκστρατεία

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Σφοδρή επίθεση στους αγώνες

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους

Μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Να σταματήσουν τώρα οι επιχορηγήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες και να καταργηθούν οι διάφορες ΜΚΟ, που εκμεταλλεύονται τους ανέργους, κάνοντας σύγχρονο δουλεμπόριο. Για το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία, με σύγχρονα εργασιακά ασφαλιστικά μισθολογικά δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, οι μισθωτοί, οι νέοι έχουν τη δύναμη και πρέπει να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ