Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκή αφύπνιση - αντεπίθεση για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας

ΚΚΕ: Η μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, δωρεάν Παιδείας πρέπει να γίνουν στοιχείο λαϊκής αφύπνισης, συμμαχίας και αντεπίθεσης, για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική

  • Με ακόμα χειρότερους όρους για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας ξεκινά στις 12 Σεπτέμβρη η σχολική χρονιά. Κενά, ελλείψεις και λειτουργικά προβλήματα προμηνύει η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται με εντονότερους ρυθμούς το στήσιμο του «νέου» σχολείου της ημιμάθειας. Το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής», που κάλπικα επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι παρά προπαγανδιστικό εύρημα για να συγκαλυφθεί η συνειδητή και συνολική υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.
  • Η εκπαίδευση που οικοδομεί η κυβέρνηση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έχει 2.000 λιγότερα σχολεία, χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς, που θα μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα, έλλειψη βιβλίων, νέες βαθιές αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο, σχολεία και πανεπιστήμια - επιχειρήσεις. Αυτά τα μέτρα αποτελούν συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής, θα έχουν βαριές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ