Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Κορωπί και Μαρκόπουλο

Ζημιές σε αποθήκη και δύο οχήματα προκάλεσε χτεσινή πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Αγιο Γεώργιο Κορωπίου που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι.

Το πύρινο μέτωπο ήταν αρχικά μικρό και γιγαντώθηκε εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Η φωτιά έφτασε κοντά σε κατοικίες και εργοστάσια, που δεν απειλήθηκαν. Στον τόπο βρέθηκαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, πέντε υδροφόρες δήμων, εννέα οχήματα και από αέρα ένα ελικόπτερο, ενώ στην περιοχή υπήρχαν και πολλοί εθελοντές.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιος Στεφανίδης, ανέφερε ότι έχει συλληφθεί ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στο χωράφι του, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις λόγω του αέρα. Τελικά, η φωτιά ελέγχθηκε.

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι το βράδυ φωτιά στην περιοχή Στρογγυλή στο Μαρκόπουλο. Στον τόπο επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ιδια κατάσταση επικρατούσε και στο Κρανίδι Αργολίδας. Επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων. Φωτιές έκαιγαν στο Νεοχωράκι Αρτας, όπου επιχειρούσαν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροπλάνα, όπως και στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, όπου επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροπλάνα και πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων.

Υψηλός είναι για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ