Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11039

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Αδιέξοδη η καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης

Οι ασίγαστες αντιθέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και των διαφόρων μερίδων της πλουτοκρατίας εντείνονται στο φόντο των προτάσεων Μέρκελ - Σαρκοζί για την ενίσχυση της «οικονομικής διακυβέρνησης».


ΣΕΛ.  8

Λαϊκή αφύπνιση - αντεπίθεση για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας

ΚΚΕ: Η μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, δωρεάν Παιδείας πρέπει να γίνουν στοιχείο λαϊκής αφύπνισης, συμμαχίας και αντεπίθεσης, για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική

  • Με ακόμα χειρότερους όρους για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας ξεκινά στις 12 Σεπτέμβρη η σχολική χρονιά. Κενά, ελλείψεις και λειτουργικά προβλήματα προμηνύει η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται με εντονότερους ρυθμούς το στήσιμο του «νέου» σχολείου της ημιμάθειας. Το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής», που κάλπικα επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι παρά προπαγανδιστικό εύρημα για να συγκαλυφθεί η συνειδητή και συνολική υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.
  • Η εκπαίδευση που οικοδομεί η κυβέρνηση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έχει 2.000 λιγότερα σχολεία, χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς, που θα μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα, έλλειψη βιβλίων, νέες βαθιές αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο, σχολεία και πανεπιστήμια - επιχειρήσεις. Αυτά τα μέτρα αποτελούν συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής, θα έχουν βαριές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

ΣΕΛ.  7

ΠΑΜΕ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κοινή αγωνιστική απάντηση στις 24 Αυγούστου

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 24 Αυγούστου, μέρα που προγραμματίζεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

  • Στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

ΣΕΛ.  6

Θέλουν συνενοχή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χτες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επιβεβαίωσε πως δεν τους φτάνει σαν κυβέρνηση η αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει, αλλά, προκειμένου να διασώσουν την εξουσία των μονοπωλίων, θέλουν και το λαό συνένοχο. Και γι' αυτό έχουν βάλει μπρος την ιστορία με τα δημοψηφίσματα. Δηλαδή, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση ο εργαζόμενος να συμφωνήσει με την εξαθλίωση, την ανεργία, την ανασφάλεια, πρέπει σώνει και καλά να βγαίνει από ένα δημοψήφισμα πως όχι μόνο συμφωνεί αλλά λέει: «πάρτε κι άλλα». Το παράδειγμα δεν είναι υπερβολικό, με δεδομένη την πείρα από τα δημοψηφίσματα σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αλλωστε, αν δεν μπορούσε να ελέγξει τον τρόπο διεξαγωγής και ερμηνείας του αποτελέσματος, δεν υπήρχε περίπτωση η κυβέρνηση να ζητήσει δημοψήφισμα, για παράδειγμα, στο Ασφαλιστικό, όπως ανέφερε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης. Οσο και αν για χάρη της καπιταλιστικής λογικής του κέρδους έχει καταργηθεί η λογική, δεν υπάρχει περίπτωση να κέρδιζε αποδοχή από τους εργαζόμενους ούτε το σημερινό Ασφαλιστικό, ούτε το αγριότερο που έχουν στα σκαριά. Ταυτόχρονα, φυσικά, μεθοδεύεται και ο γενικότερος αποπροσανατολισμός με «τον αριθμό των βουλευτών», «τα εθνικά θέματα» κ.ά. Αν πραγματικά ήθελαν τη γνώμη του λαού για το σύνολο της πολιτικής τους, θα έκαναν εκλογές. Ολα τα άλλα είναι «στολές παραλλαγής», για να μη φαίνεται η ουσία της βάρβαρης πολιτικής τους.



ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Απεργία στις 23 Αυγούστου

ΣΕΛ.  12
ΔΗΜΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Αδυναμία να μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία

ΣΕΛ.  15
ΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το νερό στην Ανατολική Αττική

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταργεί ζωτικής σημασίας τμήμα στο «Παίδων»

Την κατάργηση του Τμήματος Ινοκυστικής του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» με ενσωμάτωσή του στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου μεθοδεύει η κυβέρνηση, παρότι η εξειδικευμένη θεραπεία μπορεί μέχρι και να τριπλασιάσει το χρόνο ζωής των νοσούντων.


ΣΕΛ.  13
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανταγωνισμοί για τον επιμερισμό της ζημιάς

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ