Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Πρώτο, αλλά με μεγάλες απώλειες, το κόμμα του Γκρούεφσκι

ΣΚΟΠΙΑ.-- Πρώτη δύναμη, αν και με μειωμένο ποσοστό κατά περίπου 10%, αναδείχθηκε πάλι στις προχτεσινές εκλογές της ΠΓΔΜ το κόμμα «VMRO - DPMNE» του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που θα πρέπει να αναζητήσει ισχυρές μετεκλογικές συνεργασίες προκειμένου να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το κόμμα του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι πήρε ποσοστό 38,98,% εκλέγοντας 56 βουλευτές (είχε 63). Στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης SDSM της Ράντμιλα Σεκερίνσκα με 32,78 % και 42 βουλευτές (είχε 22% και 27 βουλευτές).

Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων επικράτησε το DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 10,24% και 15 έδρες και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 5,90% και οκτώ έδρες. Το νεοσύστατο αλβανικό κόμμα του δημάρχου της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι, πήρε 2,67% και εξέλεξε δύο βουλευτές.

Το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε περίπου στο 63,5%.

Χτες βράδυ, η Αστυνομία συνέλαβε στα Σκόπια τον Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγό του μικρού κόμματος «Ενωμένοι για τη Μακεδονία», για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ