Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ενώ συνεχίζονται οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί που επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο σε στόχους πέριξ της λιβυκής πρωτεύουσας, στις ΗΠΑ, η Βουλή απέρριψε αίτημα του Προέδρου Ομπάμα να λάβει εξουσιοδότηση λήψης αποφάσεων σχετικά με τη Λιβύη χωρίς προηγούμενη έγκριση του Κογκρέσου.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μια πρωτοφανής βομβιστική επίθεση σημειώθηκε, χτες, στο Τικρίτ του βόρειου Ιράκ, όταν καμικάζι ανατινάχθηκε στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί θύματα προηγούμενης επίθεσης καμικάζι σε τέμενος. Από την πρώτη επίθεση σκοτώθηκαν 16 πολίτες και από τη δεύτερη άλλοι πέντε.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε σε διυλιστήριο της «Chevron» στο Πέμπροουκ της νότιας Ουαλίας, προκαλώντας πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Στις κάλπες προσέρχονται αύριο, Κυριακή, οι Σλοβένοι ψηφοφόροι προκειμένου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τρία κυβερνητικά σχέδια νόμου, που αφορούν μεταξύ άλλων στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Εξέπνευσε χτες, σε ηλικία 92 ετών, μία από τις ηγετικές μορφές του αγώνα κατά του πρώην ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική. Πρόκειται για την Αλμπερτίνα Σισούλου, χήρα του Ουόλτερ Σισούλου, συναγωνιστή και μέντορα του Νοτιοαφρικανού πρώην Προέδρου Νέλσον Μαντέλα.

ΤΟΚΙΟ.-- Δύο εργάτες, ηλικίας 30 και 40 ετών, που δουλεύουν στο πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, δέχτηκαν ραδιενεργό ακτινοβολία πάνω από το όριο των 250 μιλισιβέρτ ετησίως που έχει καθοριστεί από τις αρχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ