Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10976

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απεργία τη μέρα που ξεκινά η συζήτηση των μέτρων στη Βουλή

Να πάρουν απόφαση για προκήρυξη - συμμετοχή στην απεργία τα συνδικάτα. Ξεκίνημα αγώνων για να παρεμποδιστεί η νέα αντιλαϊκή επέλαση, για να αντεπιτεθεί ο λαός. Ολοι να ριχτούν στη μάχη ούτως ώστε κάθε τόπος δουλειάς να γίνει οχυρό αντίστασης.


ΣΕΛ.  7

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ για τους νέους εργαζόμενους

ΚΝΕ: Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία. Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του

Κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο, με τις εργασιακές σχέσεις που αποφάσισαν για τους νέους εργαζόμενους, εφαρμόζουν καθεστώς σύγχρονης δουλείας. Η καθιέρωση μισθού πείνας 592 ευρώ μεικτά ωθεί στην εξαθλίωση. Τσακίζει τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού μειώνονται δραστικά οι εισφορές, χτυπάει τις συντάξεις. Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα χωρίς υπερωρία, άρα αυξάνεται η απλήρωτη δουλειά. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακυκλώνουν την ανεργία. Σε συνδυασμό δε με τη γενίκευση της μαθητείας προσφέρουν πάμφθηνους εργαζόμενους στους καπιταλιστές. Διευκολύνουν τις απολύσεις και την αντικατάσταση των απολυμένων με νέους μ' αυτές τις εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστικά, σπρώχνουν κάθε νέο, ανεξαρτήτως σπουδών, να υποτάσσεται σε εργασιακό καθεστώς που δεν έχει σχέση με τις σπουδές του (αποσύνδεση πτυχίου από την εργασία). Αν αυτά συνδυαστούν με τα αντιλαϊκά μέτρα σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κάνουν το βίο αβίωτο στα νέα ζευγάρια.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα πανεργατική δράση ενάντια στα φρικτά μέτρα
  • Δράση για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς
  • Συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις: Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  6  -  7

Τι κίνημα χρειάζεται ο λαός

Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι οι κινητοποιήσεις στις πλατείες αρκούν για να τον απαλλάξουν από τα παλιά και νέα δεινά που του φόρτωσαν, δίχως κίνημα που να ξεκινάει και να ριζώνει στα εργοστάσια και στους κλάδους, σε κάθε τόπο δουλειάς, ενάντια στην τάξη των κεφαλαιοκρατών. Οταν δεν είναι ισχυρό το κίνημα στα εργοστάσια, οι όποιες κινητοποιήσεις δεν έχουν γερά πόδια.

Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργάτης ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα διορθωθούν και θα γίνουν φιλολαϊκά κόμματα. Κινητοποιήσεις που έχουν αυτό το σκοπό δεν έχουν καμιά προοπτική.

Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μακριά από όλα τα κόμματα ή και εναντίον όλων. Ενα κίνημα που βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους φίλους και τους εχθρούς του, ευνοεί τους εχθρούς του. Ενα τέτοιο κίνημα είναι καταδικασμένο να αυτοχειριαστεί.

Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι το αστικό πολιτικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του λαού. Το αστικό πολιτικό σύστημα δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται.

Είναι αυταπάτη να προβάλλει ο εργαζόμενος το αίτημα απαλλαγής από το μνημόνιο, δίχως να το συνοδεύει με το αίτημα για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του κράτους των μονοπωλίων στην Ελλάδα.

Το κίνημα που χρειάζεται ο λαός, το μόνο που του δίνει προοπτική, είναι ο οργανωμένος αγώνας συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ο αγώνας μέσα από τα ταξικά κινήματα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Μόνο αυτές οι δυνάμεις αντιπαραθέτουν στη στρατηγική των μονοπωλίων και των υπηρετών τους τη στρατηγική υπέρ του λαού. Δίχως μια τέτοια στρατηγική ο λαός δε θα βρει διέξοδο.



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Διανοούμενοι» χειροκροτητές του μνημονίου

ΣΕΛ.  11
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Εγκλημα από το κυνηγητό του κέρδους

ΣΕΛ.  17
Η κυβέρνηση συκοφαντεί το κίνημα

.


ΣΕΛ.  13
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ
Δράματα με ασφαλισμένους που δεν έχουν τα 5 ευρώ

ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ζητούν αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

ΣΕΛ.  19
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
Θεατρινισμοί εκτόνωσης της λαϊκής πίεσης

ΣΕΛ.  11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Σημαντικό σταθμό για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης με στόχο την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτέλεσε η χτεσινή 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι ταξικές Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ