Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη νέα προκλητική κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας στη Γεωργία

Την υιοθέτηση της αντικομμουνιστικής «Χάρτας της Ελευθερίας», που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την υιοθέτηση από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας στις 31 Μάη της αντικομμουνιστικής "Χάρτας της Ελευθερίας" στο όνομα "της εθνικής ασφάλειας και της δημοκρατικής ανάπτυξης της χώρας για την αντιμετώπιση της κομμουνιστικής και φασιστικής ιδεολογίας".

Ο νόμος αυτός προαναγγέλλει το φακέλωμα και τη μαζική δίωξη όσων υπήρξαν μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης, του Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας και της Κομσομόλ, για τους οποίους τίθενται απαγορεύσεις στην εργασία τους.

Προβλέπεται πως θα απαγορευτούν τα "σύμβολα των μπολσεβίκων και τα σοβιετικά σύμβολα", ενώ θα αλλάξουν όλες οι τοπωνυμίες πόλεων, χωριών, δρόμων, που τυχόν εξακολουθούν να φέρουν ονόματα της σοβιετικής εποχής και ανοίγει ο δρόμος για νέα μέτρα ενάντια στη δράση των κομμουνιστών της Γεωργίας.

Πρόκειται για μια νέα προκλητική κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας στην Ευρώπη, που έχει εξαπολυθεί από την ΕΕ, το "Συμβούλιο της Ευρώπης" και τις αστικές κυβερνήσεις με τη στήριξη και τη συναίνεση φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών και οπορτουνιστικών πολιτικών δυνάμεων. Εκφράζει το φόβο του κεφαλαίου απέναντι στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τους λαούς.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, στους κομμουνιστές της Γεωργίας, που αγωνίζονται μέσα στις δύσκολες συνθήκες του "αντικομμουνισμού των σπηλαίων"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού(2013-06-26 00:00:00.0)
Εγκρίθηκε ο νέος αντικομμουνιστικός νόμος(2010-11-02 00:00:00.0)
Αντίσταση στον αντικομμουνισμό Πολωνίας - ΕΕ(2010-01-05 00:00:00.0)
Θα αντιπαλέψουμε τον αντικομμουνισμό(2009-12-05 00:00:00.0)
Υιοθετήθηκε ο νόμος για τη ...«γενοκτονία»(2006-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ