Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Εγκρίθηκε ο νέος αντικομμουνιστικός νόμος

Οπως αναμενόταν το κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε με 75 ψήφους υπέρ και 1 κατά τη λεγόμενη «Χάρτα της Ελευθερίας», η οποία περιέχει διατάξεις για την «κάθαρση» του Δημοσίου από πρώην στελέχη του ΚΚ, της Κομσομόλ, των σοβιετικών σωμάτων ασφαλείας, καθώς και απαγορεύσεις σχετικά με τη χρήση Σοβιετικών και ναζιστικών συμβόλων. Ο νόμος αυτός επιδιώκει να επιβάλει στη συνείδηση του λαού της Γεωργίας από τη μια την απαράδεκτη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, κι από την άλλη, παραχαράσσοντας την Ιστορία, να περάσει την αντίληψη περί «σοβιετικής κατοχής» της Γεωργίας. Στη χώρα αυτή, άλλωστε, ήδη υπάρχει και το ανάλογο «μουσείο σοβιετικής κατοχής».

Ετσι, οι αντικομμουνιστικές αρχές της Γεωργίας επιδιώκουν να σβήσουν την επαναστατική ιστορία της χώρας και την ένοπλη λαϊκή εξέγερση του 1921 ενάντια στην κυβέρνηση των μενσεβίκων, στα βρετανικά στρατεύματα και στους Ρώσους αντεπαναστάτες, που είχαν βρει καταφύγιο στη Γεωργία.

Ταυτόχρονα, πέρα από την ιδεολογική χειραγώγηση, ο νέος νόμος έρχεται να συνδράμει στο γενικευμένο αντικομμουνιστικό κλίμα που καλλιεργείται σήμερα παντού, με διαφορετικές εκδηλώσεις και στο οποίο το «γενικό πρόσταγμα» έχει η ΕΕ. Στόχος να τεθούν νέα ιδεολογικά, πολιτικά, οικονομικά και οργανωτικά εμπόδια στη δράση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ