Κυριακή 5 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Δευτέρα 6/6
  • Γιάννης Χαρούλης
    Γιάννης Χαρούλης
    Ξεκινά στον κινηματογράφο «Τριανόν - New Star Art Cinema» το αφιέρωμα στο έργο του πολυβραβευμένου Ούγγρου σκηνοθέτη Μπέλα Ταρ, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Η New Star διοργανώνει μια αναδρομή στο έργο του μεγάλου κινηματογραφιστή, ο οποίος και θα βρίσκεται στην Αθήνα για λίγες μέρες.
  • Η Σεζάρια Εβόρα, η βασίλισσα των morna-blues από το Πράσινο Ακρωτήριο, επιστρέφει στη χώρα μας για μια μοναδική συναυλία, στο Θέατρο Λυκαβηττού.
  • Αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Θανάση Βέγγου είναι η εκδήλωση (8μ.μ.), στο «@Ρουφ» (Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως Γκάζι, 210-3837.191). Θα προβληθεί η ταινία «Ενας άνθρωπος παντός καιρού» του Γιάννη Σολδάτου και θ' ακολουθήσει συζήτηση με τους Γιάννη Σολδάτο και Χρήστο Γιοβανόπουλο.
  • Στο «Κύτταρο» (9μ.μ.) παρουσιάζεται το πρώτο cd του Πάνου Μπούσαλη με τίτλο «Γκέμμα», στο οποίο συμμετέχουν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης και Σοφία Παπάζογλου. Θα μιλήσουν, ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος, ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, και η συγγραφέας Βέρα Βασιλείου και θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών.
Τρίτη 7/6
  • Η Marianne Faithfull επιστρέφει στη χώρα μας, με νέο άλμπουμ, το οποίο και θα παρουσιάσει, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας της.
  • Σεζάρια Εβόρα
    Σεζάρια Εβόρα
    Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ και τη συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, σ' ένα πρόγραμμα συγκίνησης κι αλήθειας, που θα περιλαμβάνει και παλαιότερες συνθέσεις του.
  • O Στέλιος Δάβαρης υποδέχεται το ... καλοκαίρι στη σκηνή του «Ιανού» (Σταδίου 24) με μια δροσερή παράσταση, δείχνοντας πως «όλα γίνονται... Ολα είναι νερό...».
Τετάρτη 8/6
  • H Laurie Anderson μουσικός, συγγραφέας, εικαστικός και τραγουδίστρια προσκαλεί σ' ένα μοναδικό οπτικοακουστικό σόου, στο θέατρο «Badminton».
Πέμπτη 9/6
  • «Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν» τιτλοφορείται το τριήμερο μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης (9-11/6), στο προαύλιο του «Bandminton». Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου και περιλαμβάνει αφηγηματικά τραγούδια κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα, τραγούδια πολλαπλών αναγνώσεων από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση που έγραψαν και γράφουν ιστορία. Τον συνοδεύουν οι μουσικοί, Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) και Μιρέλλα Πάχου (πιάνο, ακορντεόν).
  • Ο Τάσος Ιωαννίδης με τρεις παιδικές χορωδίες και πολλούς καλεσμένους παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την παράσταση «Λάχανα και χάχανα». Καλεσμένοι, οι Φωτεινή Δάρρα, Παντελής Θαλασσινός, Ηλίας Μαμαλάκης. Συμμετέχουν οι Παιδικές Χορωδίες του Σπύρου Λάμπρου, «Animus» Λαυρίου και Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα. Σολίστ τα παιδιά: Ερμιόνη Ιωαννίδου, Αλκμήνη Μπασακάρου, Ανθια Παπαδοπούλου, Βασίλη Χειλά, Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, Αντωνία Μαθιουλάκη και Μάγδα Βιτουλαδίτου.
  • Το www.tospirto.net διοργανώνει το 1ο του μουσικό event στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων («Κεντρική Αυλή», Πειραιώς 100, Γκάζι). Θα συμμετέχουν παλιές καθιερωμένες φωνές, αλλά και εκπρόσωποι της δυναμικής νέας γενιάς. Μαζί τους, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Σταμάτης Κραουνάκης, δίνοντας τον τόνο στη βραδιά.
Παρασκευή 10/6
  • Μίλτος Πασχαλίδης
    Μίλτος Πασχαλίδης
    Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Βύρωνα Φιδετζή παρουσιάζει (9μ.μ.) έργα των Αλεξάντερ Μποροντίν, Αλεξάντερ Σκριάμπιν και Βασίλι Καλίνικοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σολίστ: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, πιάνο. Συμμετέχουν η Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών και η Χορωδία της ΕΡΤ.
Σάββατο 11/6
  • Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δίνει την πρώτη καλοκαιρινή συναυλία του, στο Δοχό, στην Καρίτσα Λάρισας.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-05-22 00:00:00.0)
Μουσικές διαδρομές(2009-07-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-04-13 00:00:00.0)
Μουσικές προσκλήσεις(2008-02-23 00:00:00.0)
Καλοκαιρινές μουσικές περιπλανήσεις(2006-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ