Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10977

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γενική απεργία τη μέρα συζήτησης στη Βουλή των άγριων μέτρων
  • Πρώτες αποφάσεις για συμμετοχή
  • Αλέκα Παπαρήγα: Να έχουμε μια μεγάλη γενική απεργία, για να πάει η φωνή μας σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός δε σκύβει το κεφάλι

ΣΕΛ.  11

ΒΑΛΤΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας

Νέο μνημόνιο με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, συμφώνησαν στη χτεσινή συνάντησή τους ο Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, στο Λουξεμβούργο. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση - τρόικα συμφώνησαν χτες και τυπικά το ολοκληρωτικό τσάκισμα του λαού, με το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει σφοδρές αντεργατικές αναδιαρθρώσεις για πάμφθηνους εργαζόμενους ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, νέα άγρια φοροεπιδρομή στο λαό και το γιγάντιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, για να βρουν έδαφος επενδύσεων τα συσσωρευμένα λόγω κρίσης κεφάλαια. Δεν επιτρέπονται πια αυταπάτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μέσα στην ΕΕ, όπου νόμος είναι το συμφέρον των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Δίνοντας το σύνθημα της παραπέρα κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας, εργάτες και εργάτριες, νεολαίοι, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες και φτωχοί αγρότες συμμετείχαν στις δραστηριότητες και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, διαδηλώνοντας πως ο μόνος δρόμος είναι ο συνειδητός, οργανωμένος, ταξικός αγώνας.


ΣΕΛ.  10  -  12


Κυβερνητικές συκοφαντίες

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις αντισυγκεντρώσεις και τις ανώριμες ενέργειες (ξεφωνητά, βρισιές κ.ά.) είτε προέρχονται από αυθόρμητες διαμαρτυρίες οργισμένων ψηφοφόρων κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είτε από διάφορες ομάδες και ομαδούλες που παριστάνουν τους ακομμάτιστους, με στόχο να συκοφαντήσει τη λαϊκή ανυπακοή, τους αγώνες, να τρομοκρατήσει το λαό και να ανακόψει τις θετικές διεργασίες στη συνείδησή του. Ο κύριος στόχος της είναι το οργανωμένο κίνημα που δεν επικεντρώνεται σε πρόσωπα, δεν εξαντλείται σε φράσεις, δεν παγιδεύεται και βάζει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων, τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ.


ΣΕΛ.  9
ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Πηγή έμπνευσης οι εργατικοί αγώνες

ΣΕΛ.  47
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Ενταση επιχειρηματικής δράσης

ΣΕΛ.  15
ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εξοργιστικές οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Καταδικάζει τον αντικομμουνισμό στη Γεωργία

ΣΕΛ.  43
ΚΝΕ
Συγκεντρώσεις ενάντια στην εργασιακή κόλαση

Σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που χτυπούν τη νεολαία, σε οργανωμένο αγώνα καλεί η ΚΝΕ, που διοργανώνει την Τρίτη 7 Ιούνη, δυο μεγάλες συγκεντρώσεις νεολαίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ