ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούνη 2011
Σελ. /56
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών

Η σημαία του ΠΑΜΕ δίπλα στην ελληνική έχει αντικαταστήσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Η σημαία του ΠΑΜΕ δίπλα στην ελληνική έχει αντικαταστήσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, προχώρησαν, νωρίς χτες το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ με μια αιφνιδιαστική και οργανωμένη κίνηση. Κατάληψη που διήρκεσε μέχρι και αργά το βράδυ, όταν η διαδήλωση του ΠΑΜΕ έφθασε εκεί από την Ομόνοια.

Στην κεντρική πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου κρεμάστηκε ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή. Γενική απεργία».

Η κατάληψη έγινε στα πλαίσια της χθεσινής ολοήμερης δράσης ενάντια στα αντεργατικά και απάνθρωπα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία και ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί. Δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ έφτασαν από την πλατεία Συντάγματος, μπήκαν στο κτίριο και παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδο. Ταυτόχρονα, σε μιαν ακόμα συμβολική κίνηση, κατέβασαν τις δύο σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την ταράτσα του κτιρίου και ύψωσαν αυτές του ΠΑΜΕ.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στη συμβολή της Καραγεώργη Σερβίας και τον πεζόδρομο της Ερμού, βρίσκονται εγκατεστημένοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αδιόριστοι στο υπουργείο Οικονομικών. Επικροτούν με κάθε τρόπο τις ενέργειες των μελών του ΠΑΜΕ και ανακοινώνουν από τα δικά τους μεγάφωνα και κάτω από θερμά χειροκροτήματα: «Πριν από λίγη ώρα κατέβηκαν από το υπουργείο οι σημαίες της ΕΕ και υψώθηκαν αυτές του ταξικού κινήματος». Και η απάντηση ήρθε άμεσα με συνθήματα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν στο δικαίωμα για δουλειά.

Οσο περνά η ώρα, στην είσοδο προστίθενται και νέες δυνάμεις, ενώ στην άλλη πλευρά στην πλατεία Συντάγματος δεν υπάρχει περαστικός που να μην υψώσει το κεφάλι για να δει το πανό. Από τα μεγάφωνα καλούν συνεχώς εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες κ.ά. σε πανεργατική γενική απεργία για την ανατροπή των μέτρων.

Στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών

Icon

Στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από την ντουντούκα καταγγέλλει τις προσπάθειες συκοφάντησης και τις λασπολογίες από τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης, ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα, ανακοινώνει ότι το ΠΑΜΕ, για να σπάσει το φραγμό σιωπής που θέλουν να επιβάλουν, θα μεταδώσει τη συγκέντρωση στην Ομόνοια μέσω της ιστοσελίδας που έχει και ότι σύντομα θα μεταδίδει και ειδήσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τους φτωχούς ανθρώπους.

Το τεράστιο πανό που κρεμάστηκε στην πρόσοψη

Eurokinissi

Το τεράστιο πανό που κρεμάστηκε στην πρόσοψη
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Θριάσιο

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση πραγματοποίησαν - στο πλαίσιο της ολοήμερης δράσης του ΠΑΜΕ - χτες στο «Θριάσιο», εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και οι Σύλλογοι Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των σωματείων κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και κλινών, στους οποίους περιλαμβάνονται και το Θριάσιο νοσοκομείο (συγχωνεύεται με το «Αττικόν») και τα Ιατρεία του ΙΚΑ στην Ελευσίνα (συγχωνεύονται με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας).

Υπογράμμισαν ότι η περιοχή είναι υποβαθμισμένη, με μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη και τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, με συχνά εργατικά «ατυχήματα» και επαγγελματικές ασθένειες, αλλά οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι ανεπαρκέστατες, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υγειονομικά υλικά και εξοπλισμό.

«Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα», ξεκαθάρισαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους και ασθενείς σε κοινό αγώνα, ώστε κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυϊατρείο του ΙΚΑ να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί, για την αναβάθμιση του Θριασίου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων και προσλήψεις προσωπικού μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, κατάργηση κάθε πληρωμής. Κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών απ' τα σωματεία έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην υποδιοικήτρια του νοσοκομείου και το διοικητικό διευθυντή.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετείχε η πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατί - όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου και συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ - δεν συμφωνούσε με το πλαίσιο αιτημάτων.

  • Κατάληψη του ταμείου του νοσοκομείου του νησιού, απαιτώντας να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών, για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ., πραγματοποίησαν χτες η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία του νησιού μας.
Σύσκεψη στον Πειραιά

Σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά τη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «Η πώληση του ΟΛΠ - σημειώνεται στο κάλεσμα - η ανεργία που μαστίζει τους εργάτες στα εργοστάσια, στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, στα καράβια, σε όλους τους κλάδους, τα χιλιάδες λουκέτα στην αγορά του Πειραιά, απαιτούν απάντηση».

Εξορμήσεις του ΜΑΣ

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έδωσαν και αυτοί το «παρών» στην ολοήμερη δράση, με εξορμήσεις στις σχολές και σε χώρους δουλειάς που εργάζονται φοιτητές κ.ά. Κάλεσαν στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια και συζήτησαν με φοιτητές και εργαζόμενους. Εξόρμηση έγινε στην εταιρεία «Teleperformance» στην Καλλιθέα, όπου συμμετείχε και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και τονίστηκε η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων. Στην εξόρμηση φάνηκαν η αγωνία και το αδιέξοδο των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, όπου ζουν με το φόβο της απόλυσης.

Στον ΟΤΕ, στην 3ης Σεπτεμβρίου, όπου δουλεύουν πολλοί φοιτητές μερικώς απασχολούμενοι, έγινε εξόρμηση απ' τις δυνάμεις του ΜΑΣ για περίπου δύο ώρες. Μοίρασαν ανακοινώσεις στην είσοδο του κτιρίου, ενώ έγινε και μια μικρή περιοδεία στο χώρο, όπου έγιναν συζητήσεις με τους εργαζόμενους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ