ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούνη 2011
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνει «πατήματα» για να επιτεθεί στο κίνημα

Συκοφαντίες για τους οργανωμένους αγώνες του λαού, με αφορμή τα προχεσινά γεγονότα στην Αργυρούπολη και άλλα παρόμοια

Το οργανωμένο κίνημα που δεν επικεντρώνεται σε πρόσωπα, δεν εξαντλείται σε φράσεις, είναι αυτό που τους τρομάζει πραγματικά, επειδή στοχοποιεί τη βάρβαρη εξουσία τους
Το οργανωμένο κίνημα που δεν επικεντρώνεται σε πρόσωπα, δεν εξαντλείται σε φράσεις, είναι αυτό που τους τρομάζει πραγματικά, επειδή στοχοποιεί τη βάρβαρη εξουσία τους
Να αξιοποιήσει τις φραστικές και άλλες αποδοκιμασίες που δέχονται στελέχη της από ομάδες συγκεντρωμένων στα σημεία όπου προγραμματίζονται ομιλίες και άλλες δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί η κυβέρνηση, για να επιτεθεί με συκοφαντίες στο οργανωμένο κίνημα και να παραδώσει μαθήματα αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας. Ο τρόπος με τον οποίο η κυρίαρχη προπαγάνδα αγκαλιάζει τέτοιες ενέργειες, αποκαλύπτει και το ποιον τελικά συμφέρει η ανώριμη πολιτικά έκφραση της δεδομένης λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυρίαρχη πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν να αντιμετωπίσουν αντιδράσεις κύρια από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι από τα κόμματα που στήριζαν για χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η σύσταση του πλήθους που συγκεντρώθηκε προχτές έξω από το ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης, ήταν κυρίως ψηφοφόροι των δύο κομμάτων, που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε επίθεση με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων, προσερχόμενος προχτές στο ΚΑΠΗ, για να μιλήσει σε συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα πήρε διαστάσεις από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου έξω από το χώρο της εκδήλωσης, μετά το τέλος της οποίας ο Γ. Πεταλωτής αποχώρησε με τη συνοδεία αστυνομίας και από την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.

Με αφορμή εξάλλου τον αποκλεισμό της Βουλής από ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων» το βράδυ της Τρίτης, τόσο ο Γ. Πεταλωτής, όσο και ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, προσπάθησαν μάταια προχτές να δημιουργήσουν άθλιους συνειρμούς ανάμεσα στους προπηλακισμούς στελεχών της κυβέρνησης και τις οργανωμένες εργατικές κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Η αναφορά τους σε μια εργατική κινητοποίηση σε ξενοδοχείο της Αθήνας, σε μια αντίστοιχη μαζική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο και σε μια διαδήλωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, πριν από μήνες, έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν σαν περιστατικά «προπηλακισμών», ανάλογα με αυτά στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τον Πέμπτη το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, καλούσε τους «δημοκράτες πολίτες να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη». Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλονταν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ενορχηστρωτής της επίθεσης. Τις ίδιες καταγγελίες περιέλαβε σε ανακοίνωσή της και η Τοπική του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τα ονόματα συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο χώρο. Απαντώντας ο ΣΥΝ χαρακτήρισε τον Γ. Πεταλωτή «εγκάθετο της τρόικας».

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Προς παραπομπή Τσοχατζόπουλου

Τη Δευτέρα παραδίδεται το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής

Tην παραπομπή του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο (προθάλαμος του ειδικού δικαστηρίου) θα προτείνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της προμήθειας και κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων για το πολεμικό ναυτικό.

Οπως διέρρεαν χτες κύκλοι της πλειοψηφίας, από το υλικό που συγκέντρωσε η Επιτροπή προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων από τον πρώην υπουργό, αφού όπως έλεγαν, το όνομά του αναφέρεται δύο φορές στο σχετικό υλικό που συγκέντρωσε η γερμανική Δικαιοσύνη. Ανέφεραν ότι τα ακίνητα της εξωχώριας Τorcaso που αγοράστηκαν από τον Α. Τσοχατζόπουλο δείχνουν «τυπολογία ξεπλύματος μαύρου χρήματος» και τόνιζαν ότι η ανακρίτρια θα κρίνει εάν το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε μία και μόνο φορά και όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές έγιναν για να κρυφθούν οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος».

Ως στοιχεία ενοχής, ανέφεραν ότι η Ε. Λαμπροπούλου, που είναι λογίστρια του Α. Τσοχατζόπουλου, είναι εκπρόσωπος της Torcaso στην Ελλάδα, ενώ ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Γ. Ζίγρας εξακολουθεί και σήμερα να είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαδέχθηκε την Torcaso.

Οι ίδιες πηγές, απαντώντας στα όσα κατέθεσε χτες ο Α. Τσοχατζόπουλος, τόνιζαν ότι άκουσαν με έκπληξη ότι το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε με χρήματα που προέρχονταν από τα εισοδήματά του και ισχυρίζονταν ότι η Προανακριτική δεν ασκεί πολιτικές διώξεις κάτω από νομικό μανδύα, όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, αλλά προσπαθεί «να αποκαλύψει παρανομίες από όπου και εάν προέρχονται και κρύβονται κάτω από το μανδύα της νομιμότητας».

Το πόρισμα της Προανακριτικής θα παραδοθεί τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, όπου με μυστική ψηφοφορία και 151 ψήφους θα αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι του Α. Τσοχατζόπουλου.

Περιοδείες και εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα για την προβολή της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται:

Αύριο Κυριακή 5/6
  • Στις 12 το μεσημέρι, η ΚΟΒ κέντρου Αιγάλεω διοργανώνει συγκέντρωση στο καφέ «city» (Κύπρου και Σαράντα Εκκλησιών). Θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής του Κόμματος.
Στη Θεσσαλονίκη
  • Σήμερα Σάββατο

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

  • Αύριο Κυριακή, 5 Ιούνη

-- Στις 7.30 μ.μ., συγκέντρωση στο Αιγίνιο Πιερίας (Πολυκέντρο) με ομιλητή τον Φίλιππο Γεωργουδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη με υγειονομικούς στα Γιαννιτσά.

Στον Πύργο

Ημερίδα με θέμα «Καπιταλιστική ανάπτυξη στην αγροτική οικονομία» διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, την Τρίτη 7 Ιούνη, στο Δημαρχείο του Πύργου στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και Χρ. Γιαννόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.

Στην Κρήτη

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κρήτη διοργανώνουν τις παρακάτω συγκεντρώσεις:

  • Η ΚΟΒ Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, με θέμα «Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» τη Δευτέρα 6 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ατσαλένιου. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΝΕ Ηρακλείου.
  • Η ΚΟΒ Κατασκευών Ν. Ηρακλείου με θέμα «Αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών και έργα κάλυψης των λαϊκών αναγκών» την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Ν. Αλικαρνασσού.
  • Η ΚΟ Δυτικών Συνοικιών Ηρακλείου, με θέμα «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» την Τετάρτη 8 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στα Καμίνια. Θα μιλήσει η Λαμπρινή Πίττακα, μέλος της ΕΠ Κρήτης.
  • Η ΝΕ Ρεθύμνου με θέμα «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 8 μ.μ. στα Σελλιά. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης.
  • Η Επιτροπή Υπαίθρου Χανίων με θέμα «Οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» την Πέμπτη 9 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η λαϊκή ανυπακοή δε συκοφαντείται

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τα γεγονότα στην Αργυρούπολη και τις θέσεις της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του, υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις αντισυγκεντρώσεις και τις ανώριμες ενέργειες (ξεφωνητά, βρισιές κ.ά.) είτε προέρχονται από αυθόρμητες διαμαρτυρίες οργισμένων ψηφοφόρων κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είτε από διάφορες ομάδες και ομαδούλες που παριστάνουν τους ακομμάτιστους, με στόχο να συκοφαντήσει τη λαϊκή ανυπακοή, τους αγώνες και να τρομοκρατήσει το λαό και να ανακόψει τις θετικές διεργασίες στη συνείδησή του. Ο κύριος στόχος της είναι το οργανωμένο κίνημα που δεν επικεντρώνεται σε πρόσωπα, δεν εξαντλείται σε φράσεις, δεν παγιδεύεται και βάζει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων, τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ