Κυριακή 5 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ως εδώ η παράνοια

1. Καθηλωμένος σ' ένα περιβάλλον ηλιθιότητας, ο πρωθυπουργός πιστεύει πως ο Ελληνας είναι συνεπής μαζοχιστής, γιατί παρά όσα συμβαίνουν παραμένει σιωπηλός.

2. Οι τεχνικοί της παγκόσμιας εξουσίας μάς χάρισαν, τις τελευταίες μέρες, ένα απίστευτο θέαμα σεξισμού με επίκεντρο τον πρώην πρόεδρο του ΔΝΤ, προκειμένου ο δυτικός κόσμος να ξεχάσει ό,τι τον βασανίζει. Μάταιος ο κόπος, το σίριαλ κράτησε λίγο, και αργά αλλά μελαγχολικά βαδίζουμε πάλι στα προβλήματά μας. Εχουν δίκιο οι προτεστάντες: είμαστε ευπαθή όντα και ως εκ τούτου μας αξίζει η δυστυχία.

3. Οι πράξεις του Παπακωνσταντίνου μου θυμίζουν τη φράση του Ουίλιαμ Πεν: «Μοιάζει μ' εκείνον τον χειρουργό που κόβει το χέρι που δεν μπορεί να γιατρέψει προκειμένου να κρύψει την άγνοιά του και να περισώσει την υπόληψή του».

4. Η ελαστικότητα της συνείδησης είναι το νέο σύνθημα που θα εισάγουν τα ξεφτέρια της κυβέρνησης στα σχολεία. Τους καταλαβαίνω ότι εξ Αποκαλύψεως δεν προκύπτει ελαστική συνείδηση. Χρειάζεται δουλειά, ζήλος και ένταση για να δεις αποτελέσματα.

5. Υπάρχουν συνεπαρμένοι Νεοδημοκράτες που διαδίδουν τα λόγια του Σαμαρά σαν χειροπιαστές αποδείξεις περί θείας πρόνοιας στη ζωή μας. Από δω και στο εξής το Ζάππειο, διά του Σαμαρά, ανακηρύσσεται θρησκευτικό μνημείο!

6. Δεν βρέθηκαν οι δολοφόνοι του νεαρού Αφγανού. Οι Ακροδεξιοί που είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας είναι τα αγαπημένα παιδιά του κράτους. Και έχει δίκιο το κράτος που τα αγαπά. Μόνον αυτοί προσκυνούν το μεγαλείο και τα σύμβολά του, μαζί με την απάθειά του, μπροστά στη σορό του Αφγανού. Συντεταγμένα λειτούργησαν στο διήμερο επίδειξης τρόμου, παρέχοντας στη σαθρή δημοκρατία μας το αξιόποινο στήριγμά της.

7. Ψάχνουν από κοινού για κομπάρσους οι Παπανδρέου και Σαμαράς για το έργο τους. Θα πρέπει η φάρσα τους να παίρνει τέλος, για να τους βλέπουμε τώρα μαζί να προσπαθούν να επανορθώσουν τα δεινά που επέφεραν στην Ελλάδα οι Ελληνες! Μπαίνει τέλος στον παραλογισμό ότι τους χώριζε πολιτική άβυσσος. Αυτή η επαρχιώτικη νοοτροπία και οτιδήποτε την εξέθρεψε έπρεπε χρόνια τώρα να είχε αλλάξει: Από δω και στο εξής θα προσυπογράφουν τα ίδια έγγραφα! Μετά από τόσες πολιτικές μετενσαρκώσεις, θα εμφανίζονται μαζί, με ταπεινοφροσύνη, προκειμένου σαν μαθητές που πάνε εκδρομή να διασχίσουν τις αποφράδες μέρες.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ