Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες μέσα σε λίγες μέρες

Στα 3 - 4 μέτρα θάφτηκε ο εργαζόμενος μετανάστης στα έργα αποχέτευσης στην Κηφισιά

Eurokinissi

Στα 3 - 4 μέτρα θάφτηκε ο εργαζόμενος μετανάστης στα έργα αποχέτευσης στην Κηφισιά
Διαστάσεις «επιδημίας» παίρνουν τα εργατικά «ατυχήματα» εξαιτίας των ελλιπών μέτρων ασφαλείας και των άθλιων συνθηκών εργασίας στους τόπους δουλειάς. Από τις αρχές του χρόνου 26 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του «Ρ», ενώ από το περασμένο Σαββατοκύριακο μέχρι χθες τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και ένας σκοτώθηκε.

Τη ζωή του έχασε χθες ένας 34χρονος εργάτης που δούλευε σε έργα αποχέτευσης στην Κηφισιά (οδός Μπουμπουλίνας). Πρόκειται για τον Singhtajander Joginderο, ινδικής καταγωγής, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής τομής, για εγκατάσταση φρεατίου αποχέτευσης (προκατασκευασμένα τσιμεντένια «δακτυλίδια» κυλινδρικού σχήματος), όταν υποχώρησε ο δρόμος δίπλα από το χαντάκι που είχε ανοιχτεί, όπως δήλωσε στον «Ρ» ο Διευθυντής της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κηφισιάς, Παντελής Καρακατσάνης. Ο εργαζόμενος θάφτηκε στα 3 - 4 μέτρα, στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και τον ανέσυραν μετά από 3 ώρες νεκρό. Τα έργα είχε αναλάβει η τεχνική εταιρεία «ΑΚΜΩΝ ΑΤΕ». Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβρη του 2009 σε έργα αποχέτευσης της ίδιας εταιρείας στην Κάτω Κηφισιά είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο εργάτες.

Την εντατικοποίηση της εργασίας και την ανεπάρκεια των υποδομών δείχνουν οι συνδικαλιστές ως την αιτία για τα δύο εργατικά ατυχήματα που έγιναν το Σάββατο και χθες στη Θεσσαλονίκη και είχαν ως αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό ενός οδηγού απορριμματοφόρου και τον ελαφρύ τραυματισμό ακόμα δύο.

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανατράπηκε το απορριμματοφόρο που οδηγούσε ο Στέργιος Λαζαρίδης και πήρε φωτιά η καμπίνα. Ο οδηγός νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με αιμάτωμα στον εγκέφαλο και εγκαύματα 3ου βαθμού. Δούλευε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Συκεών με 4ωρη απασχόληση. Την ώρα του ατυχήματος πήγαινε το απορριμματοφόρο για άδειασμα στο ΧΥΤΑ. Το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ θα ζητήσει ενημέρωση από την τεχνική επιθεώρηση εργασίας για τις αιτίες του ατυχήματος.

Χθες το πρωί δύο οδηγοί απορριμματοφόρων τραυματίστηκαν ελαφρά όταν συγκρούστηκαν τα οχήματα, στο δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, λίγο μετά την Ασσηρο. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Ευόσμου - Κορδελιού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, το ατύχημα ήταν αναμενόμενο να συμβεί καθώς ο δρόμος που οδηγεί προς το ΧΥΤΑ είναι πολύ στενός και δεν μπορεί να εξυπηρετεί τέτοια βαρέα και μεγάλα οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ