Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εμπόδιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Γενική συνέλευση αύριο στις 4.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ»

Από την παρέμβαση στο «Ιντερκοντινένταλ» το περασμένο Σάββατο
Από την παρέμβαση στο «Ιντερκοντινένταλ» το περασμένο Σάββατο
«Είμαστε οι πολλοί έχουμε τη δύναμη αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε. Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και καλεί τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή γενική συνέλευση, στις 4.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» (πλ. Καραϊσκάκη).

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή η διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ» με μια άθλια μεθόδευση επιχείρησε να απομακρύνει από το ξενοδοχείο - και συγκεκριμένα από το τμήμα της ασφάλειας του ξενοδοχείου - εργαζόμενο, βαφτίζοντας την απόλυσή του «ως παραίτηση» και κάνοντας λόγο με εξώδικό της για «αντισυμβατική» συμπεριφορά. Οπως συνδικαλιστές καταγγέλλουν, η εργοδοσία ενοχλήθηκε από την αγωνιστική του στάση, αφού ο εργαζόμενος συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Υπογραμμίζεται, δε, ότι ο εργαζόμενος, που δουλεύει στο ξενοδοχείο από το 2000, έχει 67% αναπηρία στο ένα του χέρι μετά από τροχαίο ατύχημα. Παρ' όλα αυτά, όπως καταγγέλλει το κλαδικό συνδικάτο, «το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει για χρόνια ο εργαζόμενος αποκαλύπτει το μέγεθος της αναλγησίας των πολυεθνικών και δείχνει ξεκάθαρα τι έχουμε να περιμένουμε το ερχόμενο διάστημα».

Αμεση ήταν η απάντηση του συνδικάτου, που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησε παρέμβαση μέσα στο ξενοδοχείο, ενώ χτες αντιπροσωπεία του συνδικάτου συναντήθηκε με τη διευθύντρια προσωπικού και ακόμα ένα στέλεχος της επιχείρησης. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά του, σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα απαντήσει δυναμικά ενάντια σε αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους «να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο που την χρειάζεται. Ο φόβος και η τρομοκρατία που σπέρνει η εργοδοσία δεν πρέπει να γίνει εμπόδιο στον αγώνα απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές.

Τι μπορείς να κάνεις; Τίποτα μόνος σου. Χρειάζεσαι τη συλλογική δράση όλων των εργαζομένων μέσα από σωματείο σου στο INTERCONTINENTAL. Χρειάζεσαι το Συνδικάτο σου και την αλληλεγγύη όλων των κλάδων. Η επίθεση που δέχεσαι σε όλα τα δικαιώματά σου είναι τεράστια. Τεράστια είναι και η δύναμή σου όταν ενωθεί με τους άλλους εργαζόμενους. Απαντάμε στη διεύθυνση του INTERCONTINENTAL με την οργανωμένη δύναμή μας: Κάτω τα χέρια από το συνάδελφό μας!!», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ