Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ
Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι και στην ΕΥΑ Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στα Ιλίσια. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και δυνάμεις μαζικών φορέων και σωματείων της περιοχής.

Οι ταξικές δυνάμεις μοίρασαν ανακοίνωση στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και στους περαστικούς, στην οποία υπογραμμίζουν πως «το νερό θα έπρεπε να προσφέρεται πολύ φθηνά στο λαό και δωρεάν σε ανέργους, μικροσυνταξιούχους, σε ομάδες του πληθυσμού που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, ενώ σήμερα είναι ακριβό γιατί είναι εμπόρευμα. Τα τελευταία χρόνια η ΕΥΔΑΠ έχει αυξήσει τα τιμολόγια 160%. Η παράδοσή του στους ιδιώτες θα το κάνει ακόμη πιο ακριβό και αμφίβολης ποιότητας. Απέναντι σ' αυτή την πολιτική να απαιτήσουμε η ΕΥΔΑΠ, το νερό γενικότερα, να γίνει λαϊκή περιουσία που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, στην οποία οι ταξικές δυνάμεις έβαλαν το θέμα της μονιμοποίησης των περίπου 30 εργαζομένων που απασχολούνται μέσω εργολάβων μέχρι και 25 χρόνια (!) στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της ΕΥΔΑΠ στη Μεταμόρφωση.

Κινητοποιήσεις και στην ΕΥΑΘ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Χτες από το πρωί, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε αποκλεισμό των υπηρεσιών αποχέτευσης. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2.30 το μεσημέρι και στην πορεία που ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΥΑΘ και κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης), με ενδιάμεση στάση τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ διαπίστωσαν από πρώτο χέρι τους συμμάχους και τους αντιπάλους του αγώνα τους. Στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κανένας από τους συνδυασμούς (διοίκηση και αντιπολίτευση) δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει να μη δοθεί καμία μετοχή σε ιδιώτες και να επιστραφούν όσες έχουν ήδη δοθεί. Επίσης κάλεσε το λαό της πόλης να παλέψει για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων, που θα εξασφαλίζει φθηνό και καλής ποιότητας νερό στο λαό, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Δήλωσε ότι η προσφυγή σε δημοψήφισμα, όπως ζητούν οι εργαζόμενοι, ενέχει σοβαρούς κινδύνους, καθώς όπως είπε «ο αντίπαλος και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την πολιτική, είναι ικανοί να διαστρέψουν την αντίληψη του λαού για το τι νερό χρειάζεται και να βρεθούμε με αντίθετο αποτέλεσμα».

Ο «πατριώτης» πρόεδρος της ΕΥΑΘ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης επιδόθηκε σε μαθήματα συναίνεσης και πατριωτισμού, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Μάλιστα, τόλμησε να εγκαλέσει το ΠΑΜΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για αντιπατριωτική συμπεριφορά επειδή στέκονται με ξεκάθαρο τρόπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση μερική ή ολική και προσπαθούν να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και όλου του λαού ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει το νερό στους επιχειρηματικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ