Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Γενική συνέλευση την 1η Ιούνη

Σε γενική συνέλευση την Τετάρτη, 1η Ιούνη, στις 4.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» (πλ. Καραϊσκάκη) καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, προκειμένου να συζητήσουν και να οργανώσουν την ταξική τους απάντηση απέναντι στη βάρβαρη ταξική επίθεση που έχουν εξαπολύσει εργοδοσία - κυβέρνηση - τρόικα με τη βοήθεια των πολιτικών και συνδικαλιστικών στηριγμάτων τους.

Το συνδικάτο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας για τη νέα εγκληματική διάταξη που προωθούν για λογαριασμό του τουριστικού κεφαλαίου και με την οποία δίνουν τη δυνατότητα στους ξενοδόχους να απασχολήσουν νέους από 18 έως 24 ετών που πιάνουν πρώτη φορά δουλειά στον κλάδο με το 80% της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αυτό σημαίνει, υπογραμμίζει το συνδικάτο: «Κατάργηση της συλλογικής μας σύμβασης. Αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων, που πλέον θα οδηγούνται στα σύγχρονα εργασιακά "Νταχάου", αντί να ξεκινούν ή να συνεχίζουν τις σπουδές τους. Αύξηση ακόμη περισσότερο της ανεργίας των εργαζομένων ηλικίας 30-44 ετών που σήμερα αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι των ανέργων και αντίστοιχα αύξηση των απολύσεων όσων "παλιών" εργαζομένων ακόμη έχουν δουλειά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος: Του σάπιου δρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μας οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση». Η απάντηση των εργαζομένων τονίζει το συνδικάτο πρέπει να είναι ο «ξεσηκωμός για ανατροπή. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Τουριστικά Επαγγέλματα Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ