Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πόλεμος στη συναίνεσή τους

Για την άρχουσα τάξη, το ζήτημα της πιο επιθετικής συναίνεσης μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, κυρίως ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανακύπτει στις δοσμένες συνθήκες σαν ένα αναγκαίο όπλο στον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στο λαό, γνωρίζοντας ότι το βάθος της κρίσης και η επιρροή που ασκεί η πολιτική του ΚΚΕ δημιουργούν προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων. Από αυτήν τη σκοπιά, δεν τους είναι αρκετή η συναίνεση που υπήρχε ως τα σήμερα, στην οποία διαχρονικά εμφιλοχωρούσαν κομματικές σκοπιμότητες και ανταγωνισμοί. Η αστική τάξη, ολοένα και πιο έντονα, απαιτεί απ' το πολιτικό της προσωπικό ενιαίο αρραγές μέτωπο εναντίον του λαού, για να περάσουν τα μέτρα που έχει ανάγκη σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης δράσης του κεφαλαίου και όξυνσης των ανταγωνισμών.

Συναίνεση υπήρχε και υπάρχει. Ο δικομματισμός συμπλέει επί δεκαετίες στη ρότα που χάραζαν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε από εκεί που σταματούσε η ΝΔ και το αντίστροφο. Το καθένα έχτιζε πάνω στους αντιλαϊκούς νόμους του άλλου. Συναίνεση υπάρχει και σήμερα. Ο κίβδηλος αντιμνημονιακός λόγος της ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την κραυγαλέα ταύτιση της πολιτικής της, με αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, δεν υπάρχουν «πολλές» πολιτικές που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τάξης τους, αλλά μία που μπορεί μόνο να γίνεται πιο βάρβαρη για το λαό.

Οι αποδείξεις είναι πολλές: Η ΝΔ προτείνει μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15%. Η κυβέρνηση έχει ήδη μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών από το 25% στο 20% (μέσα στο 2010) και ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα «υπάρξει παραπέρα σταδιακή μείωση». Η ΝΔ προτείνει μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, η κυβέρνηση σχεδιάζει «μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών». Η ΝΔ προτείνει επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και την απελευθέρωση των αγορών της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, του νερού. Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Ακόμα και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η ΝΔ αντιπροτείνει απόλυση διά της πλαγίας μέσω της «εργασιακής εφεδρείας».

Συναίνεση, λοιπόν, υπάρχει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Από κοντά ο ΛΑ.Ο.Σ. και άλλοι νεόκοποι πρόθυμοι. Η άρχουσα τάξη αξιώνει να «τσιμενταριστεί» απέναντι σε ένα λαό του οποίου φοβάται τη δύναμη που θα εκλυθεί αν τη μετουσιώσει σε πάλη για ανατροπή της εξουσίας της. Ο λαός που πλήρωσε ακριβά την ως τώρα σύμπλευση των κομμάτων αυτών, ας σκεφτεί τι θα γίνει αν και τα δύο μαζί, ακόμα πιο συναινετικά, στραφούν εναντίον του. Τώρα είναι η ώρα να τους γυρίσει την πλάτη, να τους πολεμήσει μέχρι την ανατροπή τους. Να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, σε έναν αγώνα ρήξης και ανατροπής, διάνοιξης ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές του και μόνο ανάγκες. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος, η μόνη προοπτική προς όφελος του λαού.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ