Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10968

ΑΜΕΣΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συλλαλητήρια το Σάββατο με το ΠΑΜΕ
  • Στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα καλούν ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
  • Η συγκέντρωση της Αθήνας, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια
  • Το ΠΑΜΕ ζητά σύγκληση της ΓΣΕΕ με πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη

ΣΕΛ.  10  -  12

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! Να μην περάσουν τα φριχτά μέτρα

ΚΚΕ: Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή, που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.

  • Ολοι στη μάχη. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες. Να εμποδίσουμε την άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων. Τη νέα αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κρέας) στο 23%, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο φυσικό αέριο. Το κλείσιμο νοσοκομείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας.
  • Αυτό που μπορεί να ορθώσει εμπόδια είναι η ριζοσπαστικοποίηση, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ, υπέρ της πρότασης συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ, υπέρ της λαϊκής εξουσίας, της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

ΣΕΛ.  3,   6  -  9

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ανασυγκρότηση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μετά τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, συνεχίζει να απευθύνεται στους φοιτητές και τους σπουδαστές, τονίζοντας πως ο συσχετισμός στα πανεπιστήμια μπορεί να αλλάξει στον καθημερινό ανυποχώρητο αγώνα για μόρφωση, για δουλειά, για ζωή.


ΣΕΛ.  19

Ο αντίπαλος

«Ο χρόνος μας τελείωσε. Ολες οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν τώρα. Κόντρα στις όποιες αντιδράσεις. Κάθε μέρα που χάνεται, προσθέτει σκοτάδι στο μέλλον μας... Οι περιστάσεις απαιτούν μια ισχυρή διακυβέρνηση, ικανή να εμπνεύσει την κοινωνία και να καθοδηγήσει σταθερά τους πολίτες, βήμα - βήμα, στη δύσκολη διαδρομή». Αυτά είπε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Τι θέλουν; Κοινή δράση των κομμάτων τους για να υπάρχει ισχυρή διακυβέρνηση σε όφελός τους. Που μπορεί να καλλιεργεί στο λαό ψυχολογία ανοχής, αποδοχής ως μονόδρομου αυτής της πολιτικής, να αντιμετωπίζει τις αντιστάσεις, να τσακίζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με την ταξική συνεργασία με τους εργατοπατέρες. Ενα αστικό πολιτικό σύστημα που θα εφαρμόζει εφ' όρου ζωής αντεργατικά μέτρα. Γιατί θέλουν μόνιμα πάμφθηνη εργατική δύναμη, για να βγουν όσο γίνεται αλώβητοι από την κρίση, να κάνουν επενδύσεις στη συνέχεια, γιατί σε συνθήκες κρίσης δεν κάνουν ακόμα κι όταν έχουν τεράστια κεφάλαια. Να, γιατί λέμε ότι ο αντίπαλος είναι οι καπιταλιστές. Αντεπίθεση για την ανατροπή τους. «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αστυνομική δράση στα νοσοκομεία

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Ζυμώνουν» συνδιαχείριση στο Αιγαίο

ΣΕΛ.  14
ΒΟΥΛΗ
Το ΚΚΕ για τις μεταμοσχεύσεις

ΣΕΛ.  16
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδήλωσαν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Αυξήσεις στο νερό μέχρι 80%

ΣΕΛ.  25
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Επίθεση σε βάρος του λαού

ΣΕΛ.  8
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΛ
Δεσμεύτηκε να ασφαλίσει το πλήρωμα

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ
Κόβει το επίδομα πρόνοιας σε 2.363 άτομα

Η κυβέρνηση «έκοψε» το επίδομα πρόνοιας σε περίπου 2.500 άτομα (ανάπηροι, τυφλοί, κωφάλαλοι, άλλες κατηγορίες) που ζουν στην Ηλεία, λόγω επιβεβαιωμένων από τον ΣΔΟΕ παραβάσεων του Δήμου Πύργου. Ετσι, η κυβέρνηση παρακρατά το ποσό που αντιστοιχεί στα προνοιακά επιδόματα (σ.σ. δίνονται μέσω των δήμων) και οι άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη δεν μπορούν να τα πάρουν.


ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ