Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ
Ηττα για τον κυβερνητικό συνασπισμό

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Μικρό το κρατίδιο της Βρέμης μεν, μεγάλη όμως η ήττα για τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ. Το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ήρθε τρίτο, ενώ οι συγκυβερνώντες Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) δεν μπήκαν καν στη τοπική Βουλή. Εντούτοις, παρά την κόκκινη κάρτα που δείχνουν συνεχώς οι Γερμανοί, η παντελής έλλειψη ενός ταξικά προσανατολισμένα κινήματος, τους αφήνει δίχως επιλογή ...πραγματικός νικητής, δε, η αποχή, που έφτασε στο 50%.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο μικρότερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βρέμη, οι Σοσιαλδημοκράτες λαμβάνουν ποσοστό 38% και οι Πράσινοι συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία συγκεντρώνοντας το 23% των ψήφων.

Τα ποσοστά του CDU μειώθηκαν κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, στο 21,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές το 2007, ενώ το FDP έλαβε μόλις το 3% των ψήφων, σε σχέση με το 5,4% που είχαν αποσπάσει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ το ξεπέρασε ακόμη και την Kίνηση των Αγανακτισμένων Πολιτών (BIW) που εκλέγει έναν βουλευτή, ενώ η Αριστερά (Die Linke) με το 5,6% κατάφερε με απώλειες της τάξεως του 3% να εκπροσωπηθεί και πάλι στο νέο τοπικό Κοινοβούλιο. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι η καγκελάριος έχει χάσει τον έλεγχο της Ανω Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ