Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
«Οχι» στην αύξηση του ωραρίου εργασίας

Την πρόταση έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Απόφαση ενάντια στην αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στο Δημόσιο και τους δήμους, από 2,5 έως και 10 ώρες, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Παρά την προσπάθεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ) να αποτρέψει την έκδοση αυτής της απόφασης επαναλαμβάνοντας 7 φορές την ψηφοφορία, το ψήφισμα που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εγκρίθηκε με θετικές ψήφους συμβούλων από όλες τις παρατάξεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι:

«Δε θα δεχτεί στο δήμο και δε θα εφαρμόσει καμιά αύξηση του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους και στους παιδικούς σταθμούς. Διεκδικεί γενναία χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Να κατευθυνθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ γι' αυτές τις οξυμένες ανάγκες. Να αποδοθούν στους δήμους όσα χρωστάει το κράτος. Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με στόχο: Ενιαίο πλαίσιο αγωγής και φροντίδας του παιδιού, στην ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, δωρεάν, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση και χωρίς τροφεία».

Στις τοποθετήσεις τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σ. Καλαντίδου και Γ. Κοτανίδης κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα, με το πρόσχημα αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν παίρνουν υπόψη τους ούτε επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια που ισχύουν και διεθνώς και αυξάνουν το ωράριο στους παιδικούς σταθμούς μέχρι και δέκα ώρες. Αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υποδομής στους παιδικούς σταθμούς, και να ελαφρύνουν τη λαϊκή οικογένεια από τα τροφεία, ψηφίζουν αντεργατικές ρυθμίσεις.

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Παύλου Μελά να απαιτήσουν από τη Διοίκηση του δήμου την εφαρμογή της θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πράξη να καταστούν κάθε μέρα ανεφάρμοστες όλο και περισσότερες αντιλαϊκές πολιτικές. Να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα για να πάρουν οι εργαζόμενοι την τύχη στα χέρια τους. «Πρέπει να πούμε όχι άλλες θυσίες. Την κρίση να μην πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι», σημειώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περισσότερα από 700 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών!(2018-09-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την πρόθεση αύξησης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς(2015-07-17 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια για τους παιδικούς σταθμούς(2013-07-03 00:00:00.0)
Δε θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί(2013-06-22 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα για τους Παιδικούς Σταθμούς(2011-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ