Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΙΟΥ
Καταγγέλλει την πρόθεση αύξησης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Την ώρα που έρχεται ο νέος «Αρμαγεδδώνας» με το μνημόνιο 3 της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ώρα που για πολλοστή φορά πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου σχεδιάζει αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών!

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που καλούν τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε τέτοιες «εγκληματικές ενέργειες».

Οπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου, οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους παιδικούς σταθμούς είναι πάγιες και συγκεκριμένες:

Καμιά αύξηση στα τροφεία από τη δημοτική αρχή, το νομικό πρόσωπο και το ΔΣ της ΔΗΚΕΧ.

Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Να χρησιμοποιηθεί για τα επιπλέον παιδιά το αποθεματικό της ΔΗΚΕΧ, που με βάση τα όσα είπε ο απερχόμενος πρόεδρος, προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Η μονομετοχική του Δήμου που διαχειρίζεται τις παραλίες και την ακίνητη περιουσία του Δήμου, να διαθέσει τα έσοδά της ενισχυτικά για στήριξη των βρεφονηπιακών (περίπου 100.000 ευρώ).

Να ενισχυθεί ο Δήμος Χίου από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλύψει 100% τις ανάγκες των σταθμών σε ΔΗΚΕΧ και νομικό πρόσωπο.

Να περάσει η ΔΗΚΕΧ και το προσωπικό της στο Δήμο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως είναι και η πρόταση του σωματείου τους, αντί να παγιδεύονται στα διλήμματα των υποταγμένων των συγκυβερνήσεων «τροφεία ή απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ