Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να κλείσει δεκάδες παιδικές χαρές αποφάσισε ο Δήμος Σερρών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα

Motion Team

Ενας ακόμη Δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σερρών, προχωρά στο κλείσιμο Παιδικών Χαρών που βρίσκονται σε αυτόν. Συγκεκριμένα, μέσω του αντιδημάρχου Σερρών ανακοινώθηκε ότι από τις 100 παιδικές χαρές που λειτουργούν στο Δήμο θα απομείνουν μόνο οι 60. Μία σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου και μία σε κάθε περιοχή.

Η Διοίκηση του Δήμου προχωρά στην ενέργεια αυτή, επικαλούμενη έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που υπογράφτηκε στις 22 Μάη 2015 και προβλέπει ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος πρέπει να φροντίζει την ακίνδυνη χρήση αυτών των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Ετσι οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχωρώντας σε αυτοψία των παιδικών χαρών και εξετάζοντας τις προϋποθέσεις και τη δομική αρτιότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού, έχουν προχωρήσει στην αποξήλωση επικίνδυνων οργάνων λόγω ακαταλληλότητας. Αντί όμως, η Διοίκηση του Δήμου, να τα αντικαθιστά με άλλα κατάλληλα όργανα, κάνει ένα βήμα παραπάνω και προχωρά και σε κλείσιμο παιδικών χαρών, επικαλούμενη την οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή, με Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, στην οποία επισημαίνουν ότι:

«Ολα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που πλέον οι παιδικές χαρές αποτελούν ένα από τα ελάχιστα μέρη όπου τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μπορούν να έχουν πρόσβαση, δίχως την καταβολή αντιτίμου και μάλιστα σε μια περίοδο που η λειτουργία των σχολείων έχει διακοπεί λόγω του καλοκαιριού.

Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν όλες οι Διοικήσεις του Δήμου που για πολλά χρόνια δε μερίμνησαν για τη συντήρηση των παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα σήμερα να κρίνονται ακατάλληλες και να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για τη γενναία κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Σερρών, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ