Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή πυγμή πίσω από εσωκομματικό ξεκαθάρισμα

Η αποστασιοποίηση από επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή στόχο έχει να κρύψει ότι συνυπηρετεί την ίδια βάρβαρη στρατηγική με το ΠΑΣΟΚ

Την πλήρη σύμπλευση με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και την έμπρακτη στήριξη των βάρβαρων μέτρων επιβεβαιώνει με κάθε της κίνηση η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ταυτόχρονα εναποθέτει τις ελπίδες για ανάκαμψη της εκλογικής της επιρροής στην αποστασιοποίηση με ορισμένες επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, δίχως βέβαια να αγγίξει την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής με την οποία συμφωνεί απόλυτα. Η ηγεσία της ΝΔ φαίνεται να έχει προεξοφλήσει τις αναμενόμενες εσωκομματικές αντιδράσεις, τις οποίες μάλλον επιδιώκει για να της δοθεί η ευκαιρία να δείξει ότι τάχα έχει προχωρήσει «σε ρήξη με το παρελθόν».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επέμεινε και χτες στη θέση πως «ιστορικά η απογραφή αποδείχθηκε λάθος», αν και προσπάθησε να κρατήσει έξω από το «κάδρο» των ευθυνών τον Κ. Καραμανλή, χρεώνοντας την απογραφή αποκλειστικά στον Γ. Αλογοσκούφη. «Στο θέμα αυτό, διαχωρίζουμε τον πρώην πρωθυπουργό από τον κ. Αλογοσκούφη. Και λέμε ότι αυτή η ιστορία αφορά στον κ. Αλογοσκούφη. Είναι μια κριτική που γίνεται στον πρώην υπουργό των Οικονομικών», είπε ο Γ. Μιχελάκης.

Αποστάσεις από τη θέση αυτή κράτησε ο υπεύθυνος προγράμματος της ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης, δηλώνοντας (στο «Βήμα FM») ότι «είναι λάθος οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω» και πως «η αυτοκριτική έχει γίνει και αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ».

Ταυτόχρονα, η ΝΔ συνεχίζει να ρίχνει άσφαιρα στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της κυρίως «αναποτελεσματικότητα» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την άμεση υλοποίηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών με αιχμή τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την πλήρη φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου και τη διοχέτευση ζεστού χρήματος στις επιχειρήσεις.

«Η κεντρική σκέψη (σ.σ. του Ζαππείου 2) είναι ότι για να μπορέσει να δουλέψει ένα οποιαδήποτε πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα: Το πρώτο είναι να δουλεύει η αγορά και το δεύτερο να υπάρχει κοινωνική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά (στον «Real FM») ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης, δίνοντας μια πρόγευση για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η ηγεσία της ΝΔ τον επόμενο μήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ