Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Εκδρομή στην Πάρνηθα για μαθητές γυμνασίων

Αύριο Παρασκευή, με αναχώρηση στις 9.30 π.μ. από τον Περισσό

Με προορισμό την Πάρνηθα θα αναχωρήσουν, αύριο Παρασκευή, μαθητές γυμνασίων της Αθήνας, του Πειραιά και του Υπόλοιπου Αττικής, σε μια εκδρομή που θα τα περιλαμβάνει όλα: Περιήγηση σε μονοπάτια του βουνού, σε εκτάσεις που κάηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες, συζήτηση για τις αξίες που οφείλει να έχει ο άνθρωπος. Ο λόγος για την πρωτοβουλία του ΚΣ της ΚΝΕ που έχει στόχο να παρέμβει στις νέες ηλικίες και να τις φέρει σε επαφή με τη φύση, να δουν από κοντά τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η εμπορευματοποίηση της γης. Αφετηρία θα είναι η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, από όπου στις 9.30 π.μ. θα αναχωρήσει το πούλμαν που θα μεταφέρει δωρεάν τους μαθητές.

«Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ αποτελεί ένα πλατύ άνοιγμα στις νέες ηλικίες και με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Θέλουμε να δείξουμε πώς κάποιοι χώροι θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε μια άλλη κοινωνία, όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός. Αυτή η πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερο βάρος ειδικά σήμερα, με δεδομένη την επίθεση που δέχονται οι νέες ηλικίες εντός και εκτός σχολείου. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Ανθρωπος αυτός ο γίγας" το οποίο απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες για να το γνωρίσουν τα νέα παιδιά και να έρθουν σε επαφή με τα ιδανικά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος», είπε ο Δημήτρης Τζαφάλιας, εκ μέρους της μαθητικής επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Το βιβλίο των Μ. Ιλιν και Ε. Σέγκαλ, εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», θα διατίθεται με έκπτωση σε όσους μαθητές παρευρεθούν στην εκδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο τηλέφωνο: 6942.693.007.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ