Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συνεδριάζει στην Αθήνα η Ομάδα Εργασίας

Θα καθορίσει το θέμα και την ημερομηνία διεξαγωγής των εργασιών, που φέτος φιλοξενούνται στην Ελλάδα

Το σήμα της 11ης Διεθνούς Συνάντησης που έγινε στο Νέο Δελχί
Το σήμα της 11ης Διεθνούς Συνάντησης που έγινε στο Νέο Δελχί
Αύριο Παρασκευή 29 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής 13ης Διεθνούς Συνάντησης. Στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας θα συμμετέχουν τα ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, ΚΚΕ, ΑΚΕΛ, Λιβανέζικο ΚΚ, Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Συριακό ΚΚ.

Η συνεδρίαση θα καθορίσει το θέμα και την ημερομηνία διεξαγωγής της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Θα συζητηθούν επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινής δράσης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στη βάση των αποφάσεων της 12ης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη του 2010 στη Νότια Αφρική, όπως και ζητήματα που αφορούν στις διεθνείς εξελίξεις και τη δράση των κομμουνιστών.

Οι ετήσιες Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ξεκίνησαν από την Αθήνα το 1999, όπου και πραγματοποιήθηκαν μέχρι το 2005. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στη Λισαβόνα, το Μινσκ, το Σάο Πάολο, το Νέο Δελχί, την Τσουάνι (Ν. Αφρική) και αναδείχθηκαν ως μια από τις κορυφαίες διεθνείς δραστηριότητες του κομμουνιστικού κινήματος. Φέτος, θα διοργανωθεί για άλλη μια φορά στη χώρα μας, από όπου και ξεκίνησαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ