Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Σεισμός 4,9 προκαλεί φόβο, αλλά όχι θύματα

ΑΓΚΥΡΑ.-

Δεν υπήρξαν θύματα, ούτε σοβαρές ζημιές από το σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στη νότια τουρκική επαρχία Οσμανίγε, μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία από την περιοχή, πέραν μικροτραυματισμών σε ένα νοσοκομείο, όπου φιάλες οξυγόνου έπεσαν πάνω σε μία ασθενή και λιποθυμικών επεισοδίων.

Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 14:09 (τοπική ώρα) στην επαρχία Οσμανίγε της νότιας Τουρκίας. Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν πολύ κοντά στην πόλη Οσμανίγε. Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Αμπντουλάχ Ασλάν δήλωσε στο πρακτορείο « Ανατολή» πως η ζωή κυλά ομαλά στην περιοχή και οι κάτοικοί της είναι ήρεμοι. Προχτές στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και του Μαρμαρά σημειώθηκε σεισμός 4,2 βαθμών που πανικόβαλε τους κατοίκους, αλλά δεν προξένησε ζημιές.

Ατέρμονες συζητήσεις για την ένταξη στην ΕΕ

Στον τουρκικό Τύπο συνεχίζεται μια έντονη συζήτηση περί του «εθνικού προγράμματος» για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και σχετικά με τις αντιρρήσεις του στρατιωτικού πλέγματος, το οποίο εκφράζει τις ανησυχίες του περί των απαιτούμενων σχετικών δεσμεύσεων. Ο πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι διαφωνίες εντός του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού θα ξεπεραστούν. Στο μεταξύ πολύ θόρυβο προκαλούν εκτιμήσεις απόστρατου στρατηγού ότι ενδέχεται η Ευρώπη να προσπαθήσει να «διαμελίσει» την Τουρκία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ