Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
«ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»
Πληθαίνουν οι υποστηρικτές της αναγνώρισης

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

«Οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι να ιδρύσουν και να διαχειριστούν αξιόπιστα ένα ανεξάρτητο κράτος». Αυτό δήλωνε, χτες, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Πρόεδρος Αμπάς έφθανε στο Παρίσι για τριήμερη επίσκεψη. Μία μέρα νωρίτερα, ο Γάλλος ΥΠΕΞ είχε υπονοήσει ότι Παρίσι και ΕΕ απεργάζονται «τρόπους προώθησης της μονομερούς αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους», στόχο της παλαιστινιακής διπλωματίας εδώ και μήνες.

Υπέρ της μονομερούς ανακήρυξης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα εδαφικά όρια του 1967, τάσσονται, υπογράφοντας σχετική διακήρυξη, 47 Ισραηλινοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες, στους οποίους συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, ο ιστορικός του ολοκαυτώματος Γιεχούντα Μπάουερ. Στη διακήρυξη, τονίζεται ότι «ο ολοκληρωτικός τερματισμός της κατοχής είναι θεμέλιο της οποιασδήποτε ελευθερίας και ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δύο λαούς».

Εκτεταμένη επιχείρηση της «Χαμάς»

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός επιχείρησης της αστυνομίας της «Χαμάς» να συλλάβει τρεις υπόπτους για την απαγωγή και τη δολοφονία του Ιταλού ακτιβιστή, Βιτόριο Αριγκόνι, την περασμένη εβδομάδα, η οποία συγκλόνισε τη Λωρίδα της Γάζας και προκάλεσε ανοιχτά την εξουσία της ίδιας. Μετά από ώρες άκαρπων διαπραγματεύσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο που είχαν περικυκλώσει τους υπόπτους στην περιοχή Νουσεϊράτ. Κατά την επίσημη ανακοίνωση, ένας ύποπτος συνελήφθη, και ένας δεύτερος αυτοκτόνησε, αφού πρώτα σκότωσε τον τρίτο ύποπτο. Αλλοι δύο είχαν συλληφθεί την περασμένη βδομάδα.

Την ευθύνη για την απαγωγή Αριγκόνι ανέλαβε μια εξτρεμιστική ισλαμιστική (σαλαφιστική) οργάνωση «Μονοθεϊσμός και Ιερός Πόλεμος» ζητώντας την απελευθέρωση του επικεφαλής της. Ομως, ο 36χρονος βρέθηκε βασανισμένος και δολοφονημένος πριν εκπνεύσει η διορία που οι απαγωγείς είχαν θέσει, οι οποίοι, όμως, «νίπτουν τας χείρας τους» προκαλώντας ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για το χαμό του και τα πραγματικά κίνητρα δραστών και ηθικών αυτουργών μιας πράξης, που όπως υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές ευνοεί, τελικά, μόνο την ισραηλινή κατοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ