Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Υπό κατάρρευση οι κτηνοτρόφοι

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Eurokinissi

Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και μείωση του κόστους παραγωγής ζητούν οι κτηνοτρόφοι του Λαγκαδά που συναντήθηκαν με τον βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη, ο οποίος με κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λαγκαδά πραγματοποίησε χτες το πρωί επίσκεψη στην περιοχή.

Οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας διαμαρτύρονται γιατί τα εισαγόμενα κρέατα έχουν κατακλύσει την αγορά, ενώ οι έμποροι από τους ντόπιους κτηνοτρόφους αγοράζουν με χαμηλές τιμές. Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια, η κτηνοτροφία στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε κατάρρευση και εξοντώνονται οι μικρομεσαίες κτηνοτροφικές μονάδες. Σημειώνεται ότι πέρυσι οι τιμές παραγωγού ήταν 5,5 - 6 ευρώ/κιλό και η τελική τιμή των αρνιών και κατσικιών έφθανε στα κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ στα 9 έως 11 ευρώ το κιλό. Αρα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να δοθεί καλύτερη τιμή στον παραγωγό χωρίς να αυξηθεί η τιμή για τον καταναλωτή.

Ο Αγγελος Τζέκης δήλωσε ότι η ΠΑΣΥ διεκδικεί μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και ενόψει του Πάσχα, καθώς και θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Επίσης, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων σημείωσε ότι οι αγώνες και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων θα είναι πιο αποτελεσματικοί όσο ενισχύεται η κοινή δράση και συμμαχία με τους αγρότες, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή των εκμεταλλευτών τους.

Επίσης, σε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Σωματείο Κτηνοτρόφων Πιερίας ζήτησε προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων στις υπηρεσίες και να δοθεί χρονική παράταση για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών μονάδων. Επίσης, στα αιτήματα τους περιλαμβάνονται η ορθή διαχείριση των βοσκοτόπων για την αποφυγή των καταπατήσεων, καθώς και το θέμα της άμεσης ζύγισης των αμνοεριφίων μετά τη σφαγή και πριν μπουν στο χώρο ψύξης και αφαίρεσης της φύρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μεγάλη πληγή της κτηνοτροφίας(2011-09-11 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της σοδειάς των καπνοπαραγωγών(2011-04-02 00:00:00.0)
«Θύματα» πολιτικών...(2003-09-16 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους χαλαζόπληκτους αγρότες(2002-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ